Everita Muceniece ir Timermaņa stipendijas ieguvēja 2023./2024. akad. gadā.

Iepazīsti Everitu!

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Es studēju LU SZF Komunikācijas zinātnes 3. kursā "Mediju studiju" apakšmodulī. Mana izvēli par labu mediju studijām ir vēlme nākotnē strādāt kā profesionālai žurnālistei televīzijā, ko tagad arī daru. Sāku strādāt Zemgales reģionālajā televīzijā kā ziņu žurnāliste. Nāku es no Jurģu ciema Jaunpils pagastā.Mācījos Jaunpils vidusskolā, un esmu ļoti pateicīga skolotājiem par iegūtajām zināšanām, kas man noder studiju gaitā īpaši klases audzinātājai Mārītei Kabakai, latviešu valodas un literatūras skolotājai Martai Grīnfeldei un skolotājai, kas mani iesaistīja radošajās aktivitātēs Irēnai Martuzānei. Skola mani arī iemācīja nebaidīties piedalīties un iesaistīties visās dzīves jomās, un tāpēc es izvēlējos komunikācijas zinātni, jo skolas laikā piedalījos pasākumu organizēšanā, projektos, pašpārvaldē, latviešu valodas olimpiādēs un dažādos pulciņos. Skolas aktivitātes man iemācīja piedalīties svarīgos notikumos, būt informētai un informēt citus, kā arī uzņemties vadības lomu. Šis pieredzes bagāža noder man arī šobrīd studijās, un es ticu, ka tā būs noderīga arī nākotnē.

Mans talants un hobijs ir dejošana. Tas ir process, kurā varu atbrīvoties no nedēļas laikā uzkrājušajām negatīvajām emocijām un svaigi uzsākt jaunu nedēļu ar mierīgu prātu. Es uzskatu, ka mana lielākā sasnieguma daļa ir spēja sniegt prieku citiem. Ir ļoti gandarījoši redzēt, ka manis ieguldītais darbs un laiks atspoguļojas citu cilvēku priekšā. Atzinīgie vārdi motivē mani virzīties uz priekšu. Pēdējā laika sasniegumi ir iesaiste LU digitālo vēstnešu projektā, pagājušā gadā iegūtā “Delfi” stipendija un šogad iegūtā “Kristapa Morberga” stipendija, tāpat manis pirmā veidotā ziņa tika novērtēta kā skatītākā nedēļas ziņa.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana man nozīmē vairākas lietas. Vispirms un galvenokārt, tas ir atzinība un atbalsts no LU fonda, kas ir novērtējis manu akadēmisko veiksmīgumu, centienus un ieguldījumu studijās. Tas ir svarīgi, jo tas liecina, ka mans darbs un centieni tiek novērtēti un atalgoti. Otrkārt, stipendijas iegūšana ir finansiāls atvieglojums, jo tas var palīdzēt samazināt segt dzīves izdevumus. Tas var ļaut man koncentrēties uz studijām un sasniegt akadēmiskos mērķus, neuztraucoties tik daudz par finansiālajiem jautājumiem.Tā arī ir iespēja piedalīties īpašos projektos vai pasākumos, kas var papildināt manu izglītību un piedāvāt jaunas iespējas un pieredzi.Visbeidzot, stipendijas iegūšana ir lielisks ieguvumskarjeras attīstībai, jo tā liecina par manu izcilību un var uzlabot manas iespējas nākotnē, tostarp konkurēt darba tirgū vai turpināt iegūt augstākas izglītības līmeni.

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Manai dzīves misijai ir vairākas sastāvdaļas, un tā mainās ar laiku, pieredzi un mācībām. Tomēr, pamatā es esmu pārliecināts, ka mana sūtība ir iet roku rokā ar cilvēkiem un kaut kādā veidā pozitīvi ietekmēt pasauli, veikt visu ne tikai personiskiem ieguvumiem, bet arī ar mērķi dalīti labumu un prieku ar citiem.

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Andra Kalnozola “Kalendārs mani sauc”, kas ir romānas, kur centrālais varonis ir jauns vīrietis ar neskaidu garīgo veselību. Laika pa laikam viņa prāts darbojas kā bērnam, citreiz – labāk nekā lielākai daļai pieaugušo. Stāstu veido vietējās mazpilsētas skolotāja rakstītas vēstules, kurās galvenais varonis analizē savu dzīvi un cenšas saprast gan sevi, gan pasauli ap sevi. Tāpat, ieteiktu izlasīt  Džordža Orvela “Dzīvnieku fermu”. Romāns ir strukturēts kā politiska alegorija, un tajā tiek minētas atsauce uz notikumiem, kas notika Padomju Savienībā, konkrēti Josifa Staļina pārvaldīšanas laikā.

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

R. J. Cutler “If I stay” un Jennifer Kaytin Robinson “Somone great”

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?

 “Sometimes things don’t break, they shatter, but when you let the light in, shattered glass will glitter.” –  Gina Rodriguez as Jenny Young - Someone Great (2019)