Evelīna Ziemiņa

Evelīna Ziemiņa ir Valkas novada pašvaldības stipendijas ieguvēja 2023./2024. akad. gadā.

Iepazīsti Evelīnu!

1. Pastāsti par sevi! Kas ir tavs lielākais talants un nozīmīgākie sasniegumi līdz šim?

Es spēju būt ļoti apņēmīga un tas mani virza uz mērķi, neatkarīgi no grūtībām. Es spēju ļoti labi organizēt savu laiku un darbu, lai paveiktu visu laikā un sasniegtu mērķi. Šīs īpašības padara mani par uzticamu cilvēku, kā arī tas veido gan personīgo, gan profesionālo pieredzi. Es spēju runāt lielas publikas priekšā un oganizēt dažāda veida pasākumus.

2. Ko tev nozīmē stipendijas iegūšana?

Stipendijas iegūšana ir liels pagodinājums un gandarījums par saviem sasniegumiem. Tā ir lieliska iespēja pilnvērtīgi pievērsties akadēmiskajai izaugsmei, kā arī izcila motivācija!

3. Kāda ir tava dzīves misija, sūtība?

Es vēlos pasauli padarīt par nedaudz labāku vietu, es ticu, ka ikdienišķa laipnība un vienkārša palīdzība spēj ietekmēt apkārtējo vidi un cilvēkus. Manuprāt, šis citāts ir kā apliecinājums šim dzīves mērķim: “Klausies, kā pasaulē klusi cilvēks pēc cilvēka sauc.” I. Ziedonis.

4. Kādu grāmatu (-as) tu ieteiktu izlasīt citiem stipendiātiem?

Es ieteiktu izlasīt grāmatu “Mātes piens”, ko sarakstījusi Nora Ikstena. Tas ir vēsturisks romāns, kas sevī ietver mātes un meitas attiecības vairākās paaudzēs, kā arī 20.gs. vidus vēsturiskos notikumus un to, kādu iespaidu tie atstāja uz cilvēkiem. Izlasot šo grāmatu, tā noteikti paliks atmiņā un liks aizdomāties par dzīves vērtībām.

5. Kādu kinofilmu (-as) tu ieteiktu noskatīties citiem stipendiātiem?

Es ieteiktu noskatīties filmu “The Blind Side” (2009) , jo tā iever sevī ļoti daudz cilvēciskās vērtības.

6. Kāds ir tavs dzīves sauklis?

  “Tagadne ir vienīgais, ko zaudējam neskaitāmas reizes dienā un to pat nepamanām.”