Edgars Liepiņš Kristapa Morberga stipendiju 1 710 eiro apmērā ieguva 2003./2004.akad. gadā, studējot LU Medicīnas fakultātes doktorantūrā. Par saviem sasniegumiem stāsta:

„2005.gadā aizstāvēju disertāciju Latvijas Universitātē, iegūstot doktora grādu farmācijā. Strādāju par vadošo pētnieku Latvijas Organiskās sintēzes institūta Farmaceitiskās farmakoloģijas laboratorijā, kur veicu pētījumus diabēta un kardiovaskulārās farmakoloģijas jomā LZP grantu, valsts programmas un dažādu Eiropas fondu finansēto projektu ietvaros. No 2013.gada septembra vadu ESF finansētu projektu, kurā pētām taukskābju metabolismu. Kopumā 13 gadu laikā publicētas ap 50 SCOPUS publikācijas un apstiprināti 12 starptautiski patenti. H-indekss saskaņā ar SCOPUS ir 12.

Esmu bijis līdzautors LZA nominētajiem zinātnes sasniegumiem 2009., 2010. un 2013.gadā: "Noskaidrota enzīma (gamma-butirobetaīna hidroksilāzes) trīsdimensionālā struktūra, kas ļaus izstrādāt jaunas kardioprotektīvas darbības zāļu vielas", "Atklāta jauna kardioprotektīva viela, kas ir 40 reizes aktīvāka par pašreiz Latvijas visvairāk eksportēto medikamentu – mildronātu", "Pabeigta jaunas oriģinālas kardioprotektīvas zāļu kandidātvielas ķīmiskā un eksperimentālā izpēte, kas ļauj uzsākt šīs vielas klīniskos pētījumus".

2014.gadā mani ievēlēja par Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājlocekli.”