Sendi Audriņa

Armīna Rūša piemiņas stipendiju (2 200 eiro) Sendi Audriņa ieguvusi 2008./2009.gadā, studējot LU Sociālo zinātņu fakultātes fakultātes bakalaura programmā.
Par sevi stāsta: "Kāpēc es izvēlējos studēt politiku? Manuprāt, politika apvieno tik daudzas lietas, kas man patīk un padodas, liekas aizraujošas un interesantas. Šajā jomā redzu iespējas darboties savā un visas sabiedrības labā. Tas ir stereotips, ka, ja tu studē politiku, tu būsi politiķis. Tas, protams, to arī neizslēdz. Studējot politiku ir jābūt zinošam ļoti daudzās jomās. Ir jāpārzina vēsture, bet tāpat ir jāzina šī brīža situācija, aktualitātes un jaunākie notikumi. Ir jāapgūst filozofija, kas atklāj politikas pirmssākumus un tās patieso būtību. Tāpat ir jāiegūst iemaņas komunikācijā, socioloģijā, ekonomikā un tiesību zinātnēs.
Studējot savā fakultātē es jūtu, ka pilnveidojos un uzlaboju, kā arī papildinu savas prasmes un to spektru. Es apgūstu publiskās uzstāšanās māku, politisko ētiku, politikas un procesu analīzes prasmes. Mēs mācāmies strādāt komandā, bet tajā pašā laikā arī būt par individualitātēm, paust un formulēt savu viedokli. Tas man liekas gan lietderīgi, gan praktiski studēt tādā programmā, kas paver iespējas būt speciālistam vairākās jomās, jo nezinot kaut ko vienu, tu nespēsi izprast kaut ko citu. Politikā es redzu iespējas kaut ko arī mainīt sabiedrībā, kas, protams, ir visai naiva iedoma, taču, ja pavērsies tāda iespēja, tad ar savām zināšanām par politiku būs reālāk kaut ko mainīt nekā reāli neko nesaprotot. Neesmu cilvēks, kas sēž un stāsta, cik viss ir slikti. Kaut kas ir jādara arī pašam.

Ko vēlos sasniegt savā dzīvē? Tas man liekas ir grūts jautājums ik vienam. Esmu reālistiski domājošs cilvēks, un saprotu, ka viens ir tas, ko es vēlos un otrs ir tas, ko es reāli varu sasniegt. Es teiktu tā – gribētu sasniegt savā dzīvē statusu un pozīciju, kad es varētu sasniegt nevis to, ko es redzu kā savu iespēju robežas, bet gan, stāvokli, kad man pavērtos iespējas īstenot to, ko es patiesi vēlos. Ja runājam konkrēti, tad vēlos pabeigt bakalaura studijas un uzreiz iestāties maģistrantūrā. Protams, manos plānos ietilpst arī laba darba atrašana, lai es varētu kļūt pilnīgi neatkarīga no savas ģimenes, un sākt palīdzēt  un atbalstīt savus radiniekus, kā viņi man ir palīdzējuši, atbalstījuši un iedrošinājuši manā dzīvē. Es sevi redzu darbā ar cilvēkiem. Iespējams, ka tā ir sabiedrisko attiecību joma. Domāju, ka labi sevi varētu parādīt arī starptautiskos projektos, jo esmu atvērta un komunikabla, un spēju saprasties ar dažādi domājošiem cilvēkiem un pieņemt to viedokļus un idejas. Arī diplomātiskās prasmes man nav svešas, jo es ļoti labi izjūtu cilvēkus, un māku sadarboties un vest sarunas ļoti uzmanīgi un korekti. Es vēlētos savā dzīvē apskatīt pasauli, bet vienmēr atgriezties Latvijā.

Korporācijā esmu aizsākusi savu trešo akadēmisko gadu. Korporācijā ir lieliska iespēja sastapt cilvēkus, kas ir no tik dažādām vietām, strādā tik dažādos darbos un piekopj dažādus hobijus. Tu esi nepārtrauktā izziņas procesā. Korporācijā ir mani draugi, kas tādi paliks uz mūžu, un es zinu, ka es viņus agri vai vēlu satikšu, ja arī mūsu ceļi būs šķīrušies. Latvija, patriotisms, mīlestība pret latvisko un latviskajām tradīcijām man vienmēr bijusi liela vērtība, un korporācija ir vieta, kur latvisko tur augstā godā un izkopj latviskās tradīcijas. Tā ir arī piederības sajūta."

2009. gadā Sendi aizstāvēja bakalaura darbu par tēmu "Vienotās Eiropas politiskā elite: Eiropas Komisijas komisāru gadījums" un 2011. gadā maģistra darbu par tēmu  "Tabakas un smēķēšanas diskurss laikrakstā "Jaunākās Ziņas" (1933-1938)".