Agnese Kokina

Kristapa Morberga stipendiju (2 850 eiro) ieguvusi 2008./2009. gadā, studējot LU Bioloģijas fakultātes maģistrantūrā. Pēc vidusskolas beigšanas Agnese Kokina piedalījās Starptautiskajā bioloģijas olimpiādē, loģisks solis bija studijas LU Bioloģijas fakultātē. Jau no pirmās studiju dienas Agnese saprata, ka šī ir viņas īstā vieta.

Studiju programma: stipendiju saņēmu studējot LU BF maģistratūrā, 2015. gadā LU BF, doktorantūras programma.

Hobiji: izglītība, zinātnes popularizēšana, aktīvā atpūta.

Moto: Omnis cellula e cellula

Kristapa Morberga stipendiāte Agnese Kokina par sevi stāsta:

Pašlaik, 2015. gadā, sešus gadus pēc stipendijas saņemšanas, esmu beigusi maģistratūras studijas un iestājusies doktorantūrā, kurā turpinu savus pētījumus par maizes rauga metabolismu. Vēl joprojām studēju Bioloģijas fakultātē un strādāju zinātnes jomā, jo šī ir nozare, kas mani aizrauj un ļauj uz darbu doties ar smaidu.

Lai gan vairs nedarbojos studentu pašpārvaldē, iesaistos studentu dzīvē darbojoties fakultātes studiju programmas padomē. Tāpat esmu pievērsusies bioloģijas olimpiāžu organizēšanai. Jau vairāk kā piecus gadus organizēju Valsts bioloģijas olimpiāžu novadu un valstu posmus, kā arī sagatavoju Latvijas komandu pasaules bioloģijas olimpiādes un Eiropas Savienības dabaszinību olimpiādei. Tāpat iesaistos arī citās sabiedriskās aktivitātēs, kas nodarbojas ar zinātnes popularizēšanu - skolēnu zpd, Zinātnieku naktis u.c. Uzskatu, ka ir nozīmīgi parādīt sabiedrībai, ka zinātnieki nav sausiņi vai iedomīgi gudrīši, bet cilvēki, kurus ļoti aizrauj iespēja saprast, kas "griež šo pasauli", kā arī to, ka zinātne var būt aizraujošs prāta vingrinājums arī skolas laikā.

Uzskatu, ka LU Fonds ir paveicis lielu darbu palīdzot studentiem. Man K.Morberga stipendija bija stimuls, kas atgādināja, ka pētniecība ir tas, ko vēlos darīt arī turpmāk. Tāpat K.Morberga personība un dzīvesstāsts ir ļoti iedvesmojošs.