Andrejs Sabanskis

Kristapa Morberga stipendiju (1 710 eiro) ieguvis 2008./2009.gadā, studējot LU Fizikas un matemātikas fakultātes bakalaura programmā. Andrejs Sabanskis ar izcilību absolvējis fizikas bakalaura programmu un turpinās studijas LU. Visu triju mācību gadu laikā jaunietis saņēmis mecenātu stipendijas: 1.kursā - SEB stipendiju, 2. un 3.kursā – K.Morberga stipendiju. Saņemot šīs stipendijas, bija iespēja koncentrēties tieši uz studiju procesu - tieši tāpēc eksāmenos saņemti vienīgi vērtējumi „teicami” un „izcili”.

Paralēli studijām Andrejs darbojas par programmēšanas inženieri asoc. prof. Andra Muižnieka vadītajā projektā, kas rit sadarbībā ar vienu no pasaulē vadošajām silīcija monokristālu ražošanas firmām „Siltronic AG” (Vācija), savukārt brīvajā laikā atpūšas brīvā dabā, apmeklē klasiskās mūzikas koncertus, kā arī vingrinās Rubika kuba salikšanā.

„Vēlos pateikties mecenātiem un LU Fonda darbiniekiem par iespēju saņemt mecenātu stipendijas. Priecājos, ka nepievīlu uz mani uzliktās cerības. Īpašs paldies LU Fondam par stipendiātu vienošanu kopīgos pasākumos, piemēram, LU Fonda stipendiātu svētku burziņu 2008.gada nogalē un ekskursiju cikla „Uz Morberga vasarnīcu ceturtdienās” atklāšanu. Es, kā Kristapa Morberga stipendiāts, labprāt atsaucos uz aicinājumu būt par gidu vasarnīcas apmeklētājiem. Man ir gods būt par LU Fonda stipendiātu!” saka Andrejs.

2009. gadā Andrejs aizstāvāja bakalaura darbu par tēmu "Kausējuma kustības ietekmes uz zonas formu rūpnieciskās kristālu audzēšanas peldošās zonas procesā modelēšana".

2011. gadā Andrejs aizstāvēja maģistra darbu par tēmu "Rūpnieciskās silīcija kristālu audzēšanas ar peldošās zondes metodi mikroskopisko procesu".