Arina Koligina

Arina Melse (bij.Koligina) Kristapa Morberga stipendiju (2 850 eiro) ieguvusi 2008./2009.gadā, studējot LU Juridiskās fakultātes maģistrantūrā.
Par sevi stāsta: "Šī gada laikā atklāju īpašu interesi par starptautiskajām krimināltiesībām. Pateicoties labajiem rezultātiem eksāmenos un pētnieciskajā darbā, mani uzaicināja praksē ievērojams krimināltiesību advokāts Guenael Mettraux, kurš praktizē Starptautiskajā bijušās Dienvidslāvijas kara tribunālā. Šī prakses laikā es ne tikai varu veikt akadēmiski nozīmīgus pētījumus, bet redzēt, cik noderīgi tie ir praksē. Par spīti darba nopietnībai, šī starptautiskā ANO institūcija savus praktikantus neatalgo.
Pēdējā gada laikā, kad nestrādāju, bet varēju veltīt laiku akadēmiskam darbam, esmu veikusi par astoņiem akadēmiskiem pētījumiem vairāk, no kuriem trīs kalpo praktiski starptautiskajai justīcijai. Esmu piedalījusies vairākās zinātniskās konferencēs un devusi ieguldījumu jaunu pētnieku izglītošanai (tiesāju tiesu izspēļu nacionālo atlasi un Eiropas kausu, kā arī piedalījos kā padomdevēja Latvijas Universitātes komandas sagatavošanā).

Morberga stipendija ir tieši tik daudz, lai es varētu nosegt ikmēneša pamatizdevumus, turpinot iesākto darbu starptautiskajā kriminālajā justīcijā, veikt citus aktuālus akadēmiskus pētījumus un sekmīgi pabeigt LU maģistratūru."

2009. gadā Arina aizstāvējusi maģistra darbu par tēmu "Modernisma skatījums uz starptautisko organizāciju atbildību".