Austra Ziļicka

Studiju programma:  Vēstures un filozofijas fakultāte, filozofijas bakalaura studiju programma

Hobiji: laikmetīgā deja, folklora

Sevi raksturo: Es aizraujos ar lietām un idejām, viegli atrodu interesanto visdažādākajās tēmās. Šī aizraušanās palīdz manu kustīgo dabu noturēt pie sarežģītiem tekstiem un pētījumiem – arī tajos allaž atrodas kas tāds, kas liek dzirksteļot idejām, pārdomām, argumentiem.

Moto: Godīgi un pa īstam – izvairoties sevi un citus nosodīt.

Kristapa Morberga stipendiāte Austra Dreiblate (bij. Ziļicka) par sevi stāsta:

"Studējot filozofiju gan bakalaura, gan maģistra studiju programmā, arvien no jauna pārliecinājos, cik būtiska ir spēja kritiski domāt un izvērtēt. Studijas filozofijas nodaļā bija brīnišķīga iespēja šo spēju izkopt un pilnveidot.

Laikā, kad saņēmu K. Morberga stipendiju, biju arī apmaiņas programmā Islandes Universitātē – šis atbalsts atslogoja mani no materiālajām rūpēm dārgajā valstī un ļāva pilnībā nodoties filozofijas studijām. Un vienlaikus fakts, ka esmu izvēlēta šai stipendijai, veicināja patiešām atbildīgi izturēties pret sev piešķirto studiju laiku un patiešām studēt, pētīt, kā arī tiekties izprast nepazīstamo islandiešu kultūru un skatījumu uz lietām. Pieredze tur man ļāvusi skaidrāk novērtēt savu valsti un kultūru, apzināties arī mūsu izglītības priekšrocības. Un ievērot arī trūkumus, kurus tiekties labot.

Šobrīd strādāju Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā kā vēsturniece, bet pētniecības un kritiskās domāšanas iemaņas, kas iegūtas filozofijas studijās ir vitāli nepieciešamas arī radošajā muzeja darbā. Brīvajā laikā aizraujos ar laikmetīgo deju, bet visvairāk laika tiecos pavadīt ar ģimeni. Ģimenes tradīcijas labprāt saistām ar latviešu folkloru."