Jānis Timošenko

Jānis Timošenko Kristapa Morberga stipendiju (2 850 eiro) ieguvis 2008./2009.gadā, studējot LU Fizikas un matemātikas fakultātes fizikas maģistrantūrā.

Studiju programma: LU Fizikas un matemātikas fakultāte, Fizikas studiju programma

Hobiji: gleznošana, radošas un sportiskas aktivitātes starptautiskā sadarbība, ceļošana, kalni, fotografēšana, latīņu dejas, niršana.

Kristapa Morberga stipendiāts Jānis Timošenko par sevi stāsta:

Pirmā reizi mecenātu stipendiju ieguvu, uzsākot studijas LU. Pēc Preiļu Valsts ģimnāzijas absolvēšanas 2005.gadā devos uz Rīgu studēt LU. Jāatzīst, toreiz mocīja lielas šaubas, vai no ekonomiskā viedokļa tā ir labākā izvēle. Veiksmīgā kārtā sakrita, ka tajā gadā ar LU Fonda palīdzību tika piešķirtas SEB bankas stipendijas. Tas vismaz uz gadu mazināja bažas par iespējamo ienākumu trūkumu. Tolaik nekādu algotu darbu atradis vēl nebiju, tādēļ šī stipendija manā pirmajā studiju gadā bija sevišķi jūtams atbalsts. Bez tam, pats šīs stipendijas piešķiršanas fakts deva man pietiekami daudz pozitīvu emociju, lai varētu veiksmīgi iejusties toreiz pavisam neierastajā vidē.

K.Morberga 2008.gadā iegūtā stipendija bija man jau otrā – tas gan  nemazināja ne prieku, ne pateicību. Neiepriecinošās ekonomiskās situācijas dēļ zinātne - jau tāpat ne tā materiāli nodrošinātākā nozare - smagi cieta. Protams, jaunieši bez ievērojamas darba pieredzes un ar vēl nepabeigto izglītību bija cietēju pirmajās rindās. Taču, pateicoties LU Fondam, man smagā gada garumā bija iespēja atļauties mazāk uztraukties par finansiālo pusi un turpināt veltīt lielāku laiku savai darbībai LU Cietvielu fizikas institūtā (kas jau paguva kļūt par manu sirdslietu), kaut arī nesaņemot par to algu. Par šādu iespēju esmu tiešām Fondam pateicību parādā.

Šobrīd, 2015. gadā, esmu jau aizstāvējis promocijas darbu fizikā un ieguvis doktora grādu, un turpinu darboties LU Cietvielu fizikas institūtā un LU Fizikas un matemātikas fakultātē pētnieka amatā.