Madara Apsalone

Madara Apsalone Kristapa Morberga stipendiju (2 850 eiro) ieguvusi 2008./2009.gadā, studējot LU Ekonomikas un vadības fakultātes maģistrantūrā.

Studiju programma: Ekonomikas un vadības fakultāte,Sociālo zinātņu maģistrs vadības zinībās, starptautiskajā ekonomikā un biznesā

Hobiji: starptautiskā sadarbība, ceļošana, kalni, fotografēšana, latīņu dejas, niršana.

Sevi raksturo: mērķtiecīga un dzīvespriecīga

Moto: sapņo lielus sapņus un strādā mērķtiecīgi, lai tos sasniegtu, jo tie Tevi aizvedīs - ne vienmēr tur, kur vēlies, bet bieži daudz tālāk, nekā vari iedomāties. / Ranniveiga Āmota/

Par Kristapa Morberga stipendiāti Madaru Apsaloni:

Starptautiskās attiecības un starptautiskās sadarbības veicināšana ir Madaras Apsalones aizraušanās. Madara padziļināti studējusi starptautisko vadību un ekonomiku, iegūstot maģistra grādu gan Latvijas Universitātē, gan Sanderbērdas Globālās vadības skolā Arizonā, ASV. Madara ir strādājusi ar investīciju un tirdzniecības veicināšanas jautājumiem Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā, starptautiskās studentu apmaiņas veicināšanu Erasmus programmās un starptautiskiem ekonomikas un finanšu jautājumiem Finanšu ministrijā. Šobrīd Madara vada Starptautiskās sadarbības un Eiropas Savienības politikas nodaļu Kultūras ministrijā.

Madarai ir bijis liels gods saņemt K.Morberga stipendiju vairākkārtīgi – stipendija viņai piešķirta jau trīs reizes. Šo gadu laikā Morberga stipendija Madarai devusi iespēju veltīt vairāk laika studijām un starptautiskās pieredzes iegūšanai. Madara pārstāvējusi Latviju un LU gan nozīmīgās konferencēs, gan piedaloties starptautiskos pētniecības projektos.

Stipendiāte ir ļoti pateicīga mecenātam K.Morbergam, latviešu uzņēmējam, kurš dzīvē visu sasniedzis, pateicoties savai mērķtiecībai, talantam un ieguldītajam darbam, un novēlējis lielu daļu savu īpašumu LU izcilu studentu atbalstam. „Kristaps Morbergs vienmēr apzinājies, ka zināšanas ir un būs Latvijas sabiedrības lielākā vērtība. Vislielākais paldies arī visiem LU Fonda darbiniekiem!” saka stipendiāte.