Mikus Žagata

Kristapa Morberga stipendiju (1 710 eiro) ieguvis 2008./2009.gadā, studējot LU Vēstures un filozofijas fakultātes vēstures bakalaura programmā.
Mikus Žagata absolvējis Rīgas Valsts 1. ģimnāziju. Neskatoties uz skolas izteikti eksakto raksturu, tieši tur sapratis, ka nākotnē vēlas darīt to, ko patiešām mīl - nodarboties ar vēsturi.

Hobiji: vēsture, orientēšanās, skriešana.

Sevi raksturo: mērķtiecīgs, konservatīvs, nosvērts.

Moto: fortes fortuna adiuvat

Pēc iestāšanās LU pieteicies arī K.Morberga stipendijai. „Stipendijas iegūšana tiešām bija ļoti nozīmīga manam pirmajam gadam universitātē. Bez atbalsta man nekad nebūtu bijis līdzekļu, ar kuriem varētu nosegt buršanos Rīgas bibliotēku bagātībās un saprast, ko tad īsti nozīmē nodarboties ar vēstures pētniecību. Vēsture ir kļuvusi par neatņemamu manas dzīves daļu un tas pavisam noteikti nebūtu bijis iespējams bez K.Morberga stipendijas sniegtajām iespējām, jo man būtu jāziedo laiks nevis vēsturei, bet iztikas līdzekļu pelnīšanai. Stipendijas lielā vērtība ir tā, ka tā dod iespēju darīt to, ko patiešām mīli,” stāsta Mikus.

Mikus ir piedalījies vairākos LU Fonda pasākumos stipendiātiem un iejuties arī gida lomā LU Fonda rīkotajā ekskursiju ciklā „Uz Morbergu vasarnīcu ceturtdienās”.

2010. gadā Mikus aizstāvējis bakalaura darbu par tēmu "Karadarbība Latvijas teritorijā un pierobežā 1700.g. februāris-1702. gada janvāris" un 2012. gadā maģistra darbu par tēmu "Gatavošanās Spilves kaujai: Zviedrijas armijas apgādes problēmas (1700.gada oktobris – 1701.gada jūlijs)".