Dāvis Braučs

Stipendiju "Ceļamaize" (1450 eiro) ieguvis 2008./2009.ak.gadā, studējot LU Sociālo zinātņu fakultātes bakalaura programmā. Dāvi Brauču no Siguldas raksturo neatlaidīgs darbs izvirzītā mērķa sasniegšanai un nerimstoša sabiedriskā dziņa.

Sabiedriski aktīvs siguldietis, Siguldas Valsts ģimnāzijas absolvents. Jau skolas laikā pastiprināti interesējies par medijiem – izstrādājis reklāmas auditorijas pētījumu Siguldā „Jauniešu un pusaudžu attieksme pret mediju reklāmu un reklāmas ietekmi uz viņiem”. Ar šo darbu uzvarot LU Sociālo Zinātņu fakultātes (SZF) zinātniski pētniecisko darbu konkursā, Dāvis izcīnīja iespēju studēt SZF Komunikācijas zinātni budžeta grupā.

Pētot stipendiju iespējas LU mājaslapā, pieteicās stipendijai „Ceļamaize”. Stipendija atvieglo Dāvja finansiālo eksistenci, tādā veidā dodot iespējas labāk apgūt studiju kursus un līdz ar to attīstīt karjeras iespējas nākotnē, kā arī rada iespēju veltīt vairāk laika sabiedriskajam darbam SZF Studentu pašpārvaldē. Liels ieguvums ir iespēja lietot portatīvo datoru ikdienas mācību procesā, tāpēc ar stipendijas palīdzību veikta pirmā līzinga iemaksa.

„Jebkura stipendija apliecina laureāta esošās spējas un uz viņu liktās cerības. Tādējādi man tas nozīmē arī pienākumu cienīt un atbalstīt mecenātu darbu. Ceļamaizes stipendijas mērķis ir viens no noderīgākajiem sabiedrībai – atbalstīt mazturīgos, ar mazākām iespējām apveltītos studentus – tos, kuriem visvairāk nepieciešama palīdzība. Tas ir cēls mērķis,” pateicoties mecenātiem, saka stipendiāts.

Augstākajai izglītībai būs aizvien lielāka nozīme, pārliecināts Dāvis Braučs.

Ceļamaizes stipendiāts Dāvis Braučs par saviem sasniegumiem pēc stipendijas iegūšanas stāsta:

„Man ir  neformāla radošā apvienība "Prieka Māja", ar ko realizēju muzikālas un mākslinieciskas performances.

Spēlēju solo ģitāru pankroka grupā "Beigtie Ulmaņi".

Jau septīto gadu norisināsies manis iedvesmotais un iedzīvinātais kultūras ekspresiju pasākums "Ziedonis ķirsī".

Esmu strādājis Tehniskās jaunrades namā "Annas 2" kā pasākumu organizators, rakstījis tekstus reklāmas aģentūrām, darbojies kā apdrukas projektu vadītājs.”