Gatis Ošs

Armīna Rūša piemiņas stipendiju (1 920 eiro) Gatis Ošs ieguvis 2009./2010.gadā, studējot LU Vēstures un filozofijas fakultātē.
Gatis Ošs 2009.gadā absolvējis LU Vēstures un filozofijas fakultātes vēstures bakalaura programmu un turpina studijas maģistrantūrā. Vēstures studijas vienmēr uztvēris kā hobiju, nevis kā nozari, kurā nākotnē varētu pelnīt iztiku. Gati ļoti interesē militārā sfēra – viņš aktīvi iesaistījies Latvijas Republikas Zemessardzē. Sevi raksturo kā aktīvu, draudzīgu un sportisku jaunieti.

Gandrīz jau gadu aktīvi darbojas latviešu studentu korporācijā „Fraternitas Vanenica”. „Uzskatu, ka lēmums iesaistīties korporācijā, tāpat kā studijas LU Vēstures un filozofijas fakultātē, bijis viens no maniem nozīmīgākajiem lēmumiem dzīvē. Tas ļoti mainījis manu dzīvi pozitīvā virzienā,” stāsta Gatis. Korporācijā sastapti daudzi lieliski cilvēki, kurus nešauboties var uzskatīt par draugiem; viņaprāt, darbība korporācijā ir arī radoši, atraktīvi un lietderīgi pavadīts laiks.

„Pieteikties Armīna Rūša stipendijai mani iedrošināja t/l sen! Kārlis Sīmanis, kuram, bet it īpaši Robertam Rūsim un LU Fondam, esmu ļoti lielu pateicību parādā. Esmu saviļņots un ļoti lepns, ka esmu saņēmis šo stipendiju. Tā man ir nenovērtējams atbalsts studiju procesam – ar šīs stipendijas piešķirtajiem līdzekļiem man ir iespēja apmaksāt savus ikdienas izdevumus, piemēram, dienesta viesnīcas īri, transportu, pārtiku,” stāsta Gatis.

2010. gadā Gatis aizstāvējis maģistra darbu par tēmu "Policijas prefektūru izveide un darbība Latvijā 1918.–1921. gadā: Liepājas policijas prefektūras piemērs".