Arnita Ārmane

Kristapa Morberga inženierzinātņu stipendiju (2 280 eiro) Arnita Ārmane ieguvusi 2009./2010.gadā, studējot RTU. Arnita Ārmane ir absolvējusi Rīgas Valsts 1.ģimnāziju, pašlaik studē RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē.

„Arhitektūras studiju procesā svarīgi ir maksimāli izmantot daudzveidīgu pieredzi, lai spētu arhitektūru apgūt dažādos tās līmeņos un nostiprināt personisku pieeju tai,” saka Anita.

Lai pilnveidotu zināšanas un izpratni arhitektūrā, Arnita studējusi semestri Milānas Politehniskajā Universitātē (Erasmus mobilitātes programmas ietvaros). Nozīmīgi šķitis turpināt pilnveidot šīs zināšanas ar Milānai kontrastējošu pieredzi. Šobrīd ieguvusi iespēju studēt semestri Norvēģijas Zinātņu un tehnoloģiju universitātē, piedaloties EEZ mobilitātes programmā. Viņasprāt, daudzveidīgā pieredze veicina izpratni, kā arī dod iespēju vērtēt un analizēt dažādus procesus arhitektūrā.

„Ļoti novērtēju iespēju saņemt K. Morberga stipendiju. Domāju, ka tas ir apliecinājums mērķtiecīgam studiju procesam un neatlaidībai to pilnveidot, tā ir lieliska iespēja studiju procesu izmantot maksimāli efektīgi. Uzskatu, ka ir ļoti svarīgi atbalstīt Latvijas labākos studentus un veicināt profesionalitātes līmeni dažādās jomās. Tas ir nepieciešams, lai celtu kopējo izglītības līmeni valstī un rūpētos par Latvijas attīstību un nākotni,” spriež Arnita.