Līva Dzene

Kristapa Morberga inženierzinātņu stipendiju (2 280 eiro) Līva Dzene ieguvusi 2009./2010.gadā, studējot RTU bakalaura programmā. Līva Dzene ir Rīgas Tehniskās universitātes Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes trešā kursa studente. Līva sevi raksturo ar šādiem vārdiem – kārtīga, atvērta un nosvērta.

„Studēt man patīk daudz labāk nekā mācīties skolā, jo sasniegtais rezultāts ir atkarīgs tikai no pašas ieguldītā darba. Ir gan liela brīvības sajūta, jo neviens neskatās pār plecu, bet ir arī tikpat liela atbildības sajūta, lai turpinātu iekarot arvien jaunus mērķus un neapstātos pusceļā,” studiju procesu raksturo Līva. Lielu vērtību jauniete piešķir arī sabiedriskajām aktivitātēm - darbošanās studentu pašpārvaldē ļauj uzlabot studiju vidi, iegūt pieredzi pasākumu organizēšanā un iepazīt cilvēkus.

Par K.Morberga stipendiju uzzinājusi no fakultātes dekāna prof.Valda Kokara. Šī stipendija ir liels pagodinājums: „Vēlētos, lai Latvijā viegli varētu atrast tādu cilvēku kā Kristaps Morbergs. Cilvēku, kas dotu darbu, vairotu labklājību, valsts kapitālu un novērtētu izglītības nozīmīgumu. Jaunajiem studentiem stipendija ļauj nestrādāt un visu uzmanību veltīt studiju procesam. Piešķirtais uzticības kapitāls dod spēku turpināt un tiekties uz mērķi kādreiz atdot valsts iedzīvotājiem to naudu, ko viņi iztērējuši manis skološanai.”

„Tev, kas ir izlasījis šīs rindas, es novēlu noticēt sev, saviem spēkiem un izbaudīt šo dienu, kas ir jauna iespēja kļūt laimīgam.”