Dainis Kaldre

Kristapa Morberga stipendiju (2 560 eiro) Dainis Kaldre ieguvis 2009./2010.gadā, studējot LU Ķīmijas fakultātes bakalaura programmā. Dainis Kaldre Kristapa Morberga stipendiju saņem jau trešo gadu pēc kārtas.

„Šogad uzzinot, ka esmu kļuvis par K. Morberga stipendijas ieguvēju, bija divkāršs prieks, jo mērķtiecīgais darbs studiju procesā un sasniegumi zinātniskajā darbā, strādājot Latvijas Organiskās Sintēzes institūtā, ir atzinīgi novērtēti. Šī stipendija dod papildu stimulu turpmākajā studiju procesā, veicot zinātniski pētniecisko darbu,” saka Dainis.

Kristapa Morberga stipendija vairojusi jaunieša piederības sajūtu Latvijas Universitātei. Viņš jūtas lepns, ka var mācīties tieši šajā universitātē. Iepriekšējos gados iegūto stipendiju izmantojis arī zinātniskās kvalifikācijas celšanai, piedaloties vasaras skolās Vācijā, Dānijā un Somijā, kur iegūta neatsverama starptautiskā pieredze.

„Esmu ļoti pateicīgs mecenātiem, kas ir atbalstījuši LU Fondu un to grasās darīt arī nākotnē, kā arī LU Fondam, kurš pēdējos gados ir strauji attīstījies, saliedējot stipendiātus dažādos kopīgos pasākumos. LU Fonda darbinieki vienmēr ir ļoti atsaucīgi un izpalīdzīgi visos jautājumos. Uzskatu, ka LU Fonda ciešāka saistība ar stipendiātiem, kā arī dažādu pasākumu organizēšana, ir ļoti nozīmīga, jo veicina kā stipendiātu aktīvu līdzdarbošanos un iesaistīšanos pasākumos, tā arī LU Fonda popularitāti un prestižu,” saka Dainis.

2010. gadā Dainis aizstāvējis bakalaura darbu par tēmu "Katjono amfifīlo 1,4-dihidropiridīna atvasinājumu 4-vietas aizvietotāja modifikācijas potenciālo gēnu transfekcijas aģentu sintēzei".