Romāns Vīķis

Kristapa Morberga stipendiju (2 560 eiro) Romāns Vīķis ieguvis 2009./2010.gadā, studējot LU Juridiskās fakultātes bakalaura programmā.
Romāns Vīķis par sevi stāsta: „Pēc Puškina liceja absolvēšanas iestājos LU. Jau mācību licejā laikā biju nolēmis iegūt juridisko izglītību, jo licejā tika pasniegti vairāki priekšmeti tiesību zinātnē.

Domāju, ka tā bija pareiza izvēle, kaut gan bija arī otrā prioritāte – Āzijas studijas, kas joprojām paliek interešu lokā kopā ar jurisprudenci.
Par K.Morberga stipendiju uzzināju no LU mājas lapas un nolēmu pieteikties. Biju gandarīts par padarīto studijās, kad uzzināju, ka esmu kļuvis par K.Morberga stipendiātu. Iespēja saņemt K.Morberga stipendiju ir gods un atbildība, jo vēl vairāk saproti to, ka, lai varētu just savu piederību pie Latvijas Universitātes un K.Morberga stipendiātu loka, ir daudz jāstrādā gan studiju jomā, gan ārpus tās.”

2010. gadā Romāns aizstāvejis bakalaura darbu par tēmu "Cilvēka audu un orgānu nelikumīga izņemšana" un 2012. gadā maģistra darbu par tēmu "Saprātīgas personas institūts starptautiskajās tirdzniecības tiesībās".