Kristaps Eglītis

Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendiju (2 560 eiro) ieguvis 2009./2010.ak. gadā, studējot LU Ķīmijas fakultātes pirmajā kursā.

Auces vidusskolas absolventu Kristapu Eglīti pieteikties stipendijai mudināja gan vecāki, gan audzinātāja. Jaunietis nolēma pieteikties, jo zaudēt uzdrīkstēšanos nevarējis, lai gan šķitis, ka iegūt stipendiju ir neiespējami. Zinājis, ka konkurss būs milzīgs ekonomiskās krīzes dēļ, kas valda valstī.

Stipendija ļoti daudz nozīmē no finansiālā viedokļa: „Stipendiju palīdzēja iegūt vēlme to tiešām saņemt un lielais gribasspēks. Mūsdienās bez izglītības iztikt nevar, izglītība ir kā atslēga uz labāku nākotni. Tomēr ar izglītību vien nepietiek, ir vajadzīga arī praktiskā pieredze, tāpēc jācenšas izmantot visas iespējas, ko piedāvā augstskola.

„Mecenāti ir apbrīnojami cilvēki, kas dod iespēju studēt jauniešiem, kuru finansiālais stāvoklis varbūt nav tik stabils, bet mērķtiecība un centība sasniegt kaut ko ievērojamu ir milzīga. Ir patīkami, kad tev kāds uzticas - šajā gadījumā mecenāti ar savu naudiņu,” spriež Kristaps.

2012. gadā Kristaps aizstāvējis bakalaura darbu par tēmu "Butilmetakrilāta un etilēndimetakrilāta monolītu sintēze kapilārajā kolonnā".