Laila Linuža

Minnas Matildes Vilhelmīnes Petkevičs piemiņas stipendiju (2 560 eiro) ieguvusi 2009./2010.ak. gadā, studējot LU Ekonomikas un vadības fakultātes pirmajā kursā.

Rēzeknes Poļu vidusskolas absolventes Lailas Linužas mērķis, jau mācoties vidusskolā, bija apgūt vadības zinības LU. Pētot LU mājas lapas informāciju, atklājusi, ka Ekonomikas fakultātes studentiem tiek piedāvātas vairākas mecenātu stipendijas - viena no šīm stipendijām bija „Ceļamaize” tieši 1.kursa studentiem. Arī ekonomikas skolotāja pastāstījusi tieši par šo stipendiju un ieteikusi pamēģināt.

„Stipendija „Ceļamaize” ir atspēriena punkts labākai nākotnei. Tā dos man iespēju sasniegt savus sapņus un piepildīt visu iecerēto. Nevarētu atļauties sapņot par tik lielām lietām kā mācības Rīgā, ja ne „Ceļamaizes” grandiozais atbalsts un mudinājums uzdrīkstēties,” stāsta Laila.

„Bez mecenātisma sabruktu visa augstākā izglītības struktūra, jo studentiem nav naudas, lai nosegtu mācību maksu un dzīvošanas izdevumus. Esmu no sirds pateicīga LU Fonda mecenātiem par man dāvāto uzticību, ko vēlos attaisnot. Viņu ieguldījums ir nenovērtējams, un tas noteikti atmaksāsies,” pārliecināta Laila.