Agnese Dravniece

Stipendiju "Ceļamaize 2009" (2 560 eiro) ieguvusi 2009./2010.ak. gadā, studējot LU Ķīmijas fakultātes pirmajā kursā.
Agnese Dravniece ir Rīgas Franču liceja absolvente, par stipendiju „Ceļamaize 2009” uzzinājusi laikus, jo bijusi pieejama plaša informācija. Sākumā nešķitis, ka viņa ir piemērota kandidāte, bet, izpētot stipendiātu stāstus LU Fonda mājas lapā, aizvien vairāk pārliecinājusies, ka šāda stipendija būtu noderīga un sniegtu lielu atbalstu visai ģimenei.

„Stipendija „Ceļamaize” ir iespēja vairāk laika un uzmanības veltīt mācībām un nākotnes plānu īstenošanai. Tā ir iespēja kaut uz mirkli atrauties no domām par to, kā nodrošināt stabilus ienākumus, drošu materiālo situāciju. Tagad man ir daudz vairāk pārliecības, ka mana nākotne būs atkarīga tieši no manas izvēles, manas rīcības un manas centības, nevis blakusapstākļiem un veiksmes,” ir pārliecināta Agnese.

„Apbrīnojami, ka ir cilvēki, kuri gatavi palīdzēt pavisam neiepazītiem un nezināmiem topošajiem studentiem. Mēs taču tikai pilnveidojamies un kļūstam par tādām personībām, kas spēs dzīvē kaut ko sasniegt un nest labumu sabiedrībai, bet nevienam nav garantijas, ka viss notiks, kā vēlamies. Bet mecenāti uzticas, sapņo līdzi un paļaujas uz studentu godaprātu un centību. Var tikai apbrīnot tādu labsirdību un vēlmi atbalstīt,” spriež Agnese.

2012. gadā Agnese aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Antazolīna jaunu kristālisko formu iegūšana un raksturošana" un 2014. gadā maģistra darbu par tēmu "Fāžu pāreju kinētikas pētīšanas metožu salīdzinājums farmaceitiski aktīvu vielu polimorfu un solvātu veidotām sistēmā".