Dace Puncule

Stipendiju "Ceļamaize 2009" (2 560 eiro) ieguvusi 2009./2010.ak. gadā, studējot LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes pirmajā kursā.

Preiļu Valsts ģimnāzijas absolvente Dace Puncule par stipendiju „Ceļamaize” uzzinājusi no klases audzinātājas, kā arī no mammas un draugiem. Pieteikties stipendijai mudinājuši draugi un galvenokārt mamma - viņi likusi noticēt Daces spēkiem un apzināties jau esošos sasniegumus.

„Stipendija man nozīmē ļoti daudz - varēšu ne tik ļoti uztraukties par savu ikdienu šajā grūtajā laikā un 100% sava laika veltīt mācībām, apgūstot interjera dizainu. Par šīm studijām esmu sapņojusi jau no mazām dienām - beidzot sapnis ir piepildījies. Esmu sapratusi, ka arī es varu dzīvē kaut ko sasniegt un pamazām tuvojos savam mērķim. Šī stipendija atkal ļāva noticēt sev un saviem spēkiem,” stāsta Dace.

„Mecenātu atbalsts „Ceļamaizes” stipendijai ir ļoti nozīmīgs. Es to vērtēju ļoti augstu, jo arī esmu saņēmusi atbalstu, par ko no visas sirds esmu pateicīga. Šī stipendija ir liels atspēriena punkts jaunajiem studentiem, kuri nedaudz baidās no nezināmā, kuriem varbūt nepietiek līdzekļu, lai mācītos, un kuriem ir augsti panākumi mācībās, sabiedriskajā dzīvē, olimpiādēs un citos pasākumos,” ir pārliecināta Dace.

2013. gadā Dace aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Alternatīvās kultūras iezīmes sabiedriskajā interjerā".