Elīna Vilde

Stipendiju "Ceļamaize 2009" (2 560 eiro) ieguvusi 2009./2010.ak. gadā, studējot LU Juridiskās fakultātes pirmajā kursā.
Grobiņas ģimnāzijas absolvente Elīna Vilde par stipendiju „Ceļamaize” izlasījusi internetā un dzirdējusi arī reklāmas rullīšus radio. Pateicoties klases audzinātājai, viņas rokās nonākusi reģionālā laikraksta numurs ar rakstu par stipendiju „Ceļamaize”, kā arī īpašs pagodinājums bijis, ka skola izvēlējusies Elīnu kā piemērotu pretendenti šai stipendijai.

Elīna spriež, ka "Ceļamaizes" stipendiju ieguvusi, jo ir mērķtiecīga, neatlaidīga un godprātīga: „Finansiāls atbalsts augstākās izglītības iegūšanai man bija ļoti nepieciešams, tādēļ uzzinājusi par šādu unikālu iespēju, nolēmu, ka nedrīkstu laist to garām. Šī stipendija man tiešām daudz nozīmē, tā ir neatsverams atbalsts un dod iespēju studēt to, ko vēlos, un tur, kur vēlos. Esmu gandarīta, ka ir cilvēki, kas novērtē manas labās īpašības un sasniegumus, tādēļ stipendijas iegūšana liek censties vēl vairāk.”

Elīnai ļoti svarīga ir sevis pilnveidošana un izaugsme: „Gribētu būt patstāvīga, jo tikai tad, kad cilvēks spēj pats sevi nodrošināt, viņš ir spējīgs uzņemties rūpes par citiem. Mans profesionālais mērķis būtu darbs jurisprudences sfērā, visticamāk, advokatūrā. Arī nākotnē vēlētos būt Latvijas patriote un mīlēt šo zemi, šeit dzīvot un strādāt, un ieguldīt savu artavu mūsu valsts izaugsmē.”

LU Fonda mecenātus, Elīnasprāt, raksturo tādi vārdi kā „nesavtīgums” un „cēlsirdība”. Pateicoties viņiem, jaunieši no visas Latvijas saņem nepieciešamo palīdzību, lai studētu, augtu un attīstītos. Viņasprāt, bez finansiālā atbalsta LU Fonda mecenāti dod stipendiātiem arī cerību un ticību tam, ka ir cilvēki, kas gatavi palīdzēt, ja kādam klājas grūti. Viņa saka lielu paldies LU Fonda mecenātiem un „Ceļamaizes” stipendijai par sniegto iespēju!

2012. gadā Elīna aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Patvarība" un 2014. gadā maģistra darbu par tēmu ""Likumu plūdu" fenomens un juridiskās metodes loma likumdevēja pārmērīgās aktivitātes mazināšanā".