Ieva Gulbe

Stipendiju "Ceļamaize 2009" (1 280 eiro) ieguvusi 2009./2010.ak. gadā, studējot LU Juridiskās fakultātes pirmajā kursā.

Ieva Gulbe ir Rīgas 94.vidusskolas absolvente. Par stipendiju „Ceļamaize” jau iepriekš stāstījusi kāda paziņa, taču Ievai šķitis: man nav nekāda izredžu! Plašāku informāciju par stipendiju saņēmu no skolas vadības. Mazliet pārvarot pašapziņas trūkumu, pieteikusies, jo zinājusi, ka pēc skolas absolvēšanas vēlēsies turpināt mācības.

„Jau izsenis uzskatu, ka iegūt labu izglītību ir perspektīvi, tāpēc ar lielu atdevi iesaistījos stipendijas konkursa gaitā, jo tā bija vienīgā reāla palīdzība, lai sasniegtu savu mērķi! Stipendija „Ceļamaize” tiešām nozīmē daudz. Ļoti augstu vērtēju mecenātu nesavtīgo ieguldījumu un arī paša fonda devumu. Ar fonda palīdzību esmu arī pārkāpusi savam mazvērtības kompleksam, jo esmu taču viena no 90 stipendiātiem!” saka Ieva.

„LU Fonda mājas lapā iepazinos ar mecenātu biogrāfijām, un šie dzīvesstāsti tiešām spēja iedvesmot. Daži no trūcīgiem un neizglītotiem cilvēkiem, ieguldot savu darbu un spēkus, kļuva par uzmanības cienīgiem un panākumu bagātiem ļaudīm. Manuprāt, šie piemēri ir tiešām ir ļoti skaisti, arī mani tas spēj motivēt darbam,” saka Ieva.