Ilva Avotiņa

Stipendiju "Ceļamaize 2009" (1 280 eiro) ieguvusi 2009./2010.ak. gadā, studējot LU Matemātikas un fizikas fakultātes pirmajā kursā.

Vecpiebalgas vidusskolas absolvente no Vestienas Ilva Avotiņa par stipendiju „Ceļamaize” uzzinājusi no skolas karjeras izglītības konsultantes, pēc tam pati aktīvi meklējusi informāciju, jo zināja, ka vēlas mācieties par vidusskolas matemātikas skolotāju un bez šīs stipendijas nebūtu iespējams pilnīgi veltīt sevi mācībām. Turklāt arī vecāki atbalstījuši Ilvas ideju - tas bijis vēl lielāks stimuls attaisnot uz viņu liktās cerības.

Ilva nāk no daudzbērnu ģimenes - viņai ir piecas māsas un trīs brāļi, ģimenē aug arī divi bērni, kas paņemti aizbildniecībā. Skolā labi mācījusies, kā arī bijusi aktīva ārpusstundu nodarbībās – viņa domā, ka visi šie apstākļi palīdzējuši iegūt stipendiju. Viņai stipendija nozīmē iespēju pilnībā sevi veltīt mācībām. Ja Ilva nebūtu ieguvusi stipendiju, iespējams, viņai būtu liegta iespēja studēt vai arī būtu jāmeklē veids, kā iegūt papildu līdzekļus.

„Ar LU Fonda mecenātu atbalstu ļoti daudzi jaunie studenti no maznodrošinātām ģimenēm saņem iespēju attīstīt un pilnveidot sevi, kas bez šo mecenātu palīdzības būtu neiespējami. Šie cilvēki, mums palīdzot, veic ļoti lielu ieguldījumu Latvijai,” spriež Ilva.