Inga Ozoliņa

Stipendiju "Ceļamaize 2009" (1 280 eiro) ieguvusi 2009./2010.ak. gadā, studējot LU Humanitāro zinātņu fakultātes pirmajā kursā.

Lizuma vidusskolas absolvente Inga Ozoliņa apgūst angļu un spāņu valodu. Jaunietes mērķis ir kļūt par tulku. Par stipendiju uzzinājusi no klases audzinātājas, kas ieteikusi pamēģināt. Pēc iepazīšanās ar visu pieejamo informāciju internetā nolēmusi, ka tā ir vienreizēja iespēja un tādu nedrīkst palaist garām.

„Stipendija ir atspēriena punkts augstākās izglītības iegūšanai un lieliska iespēja tālāk sevi pilnveidot. Iesākt kaut ko jaunu vienmēr ir grūti - "Ceļamaizes" stipendija ir tā, kas padarīs šo iesākumu vieglāku. Katrs brīdis, kad tiec novērtēts, dod vēl lielāku stimulu censties sasniegt mērķus - stipendijas iegūšana ir viens no šādiem būtiskiem stimuliem. Turklāt izglītotam cilvēkam ir plašākas iespējas profesionālajā dzīvē. Izglītība būtiska arī pašizaugsmei, turklāt mācoties var iepazīt cilvēkus, rast noderīgus kontaktus,” saka Inga.

Inga apbrīno mecenātu pašaizliedzību un vēlmi dāvāt nākotnes iespējas citiem, kuriem dzīvē nav tik ļoti paveicies. Inga cer, ka arī viņai pašai nākotnē būs iespējas un līdzekļi, lai palīdzētu kādam citam.