Kristīne Markus

Stipendiju "Ceļamaize 2009" (2 560 eiro) ieguvusi 2009./2010.ak. gadā, studējot LU Juridiskās fakultātes pirmajā kursā.
Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas absolvente Kristīne Markus par stipendiju „Ceļamaize” uzzinājusi LU mājas lapā, savukārt detalizētāku informāciju ieguvusi LU Fonda mājas lapā.

„Stipendija dod drošības sajūtu, ka savas studijas varēšu veikt pilnvērtīgi, neuztraucoties par materiālo stāvokli, tādējādi daudz labāk koncentrēties mācībām. Stipendija ir kā apstiprinājums, ka izvēle studēt LU bija pareiza, jo šāda iespēja tik veiksmīgi sākt savu studentes dzīvi bez finansiālām raizēm ir patiešām vienreizēja. Ne velti šo stipendiju sauc par “Ceļamaizi”, jo es to sajūtu kā dāvanu, kas man palīdzēs iegūt izglītību,” stāsta Kristīne.

„Mecenātu ieguldījums un cēlais mērķis ir vārdos neaprakstāms. Viņi palīdz piepildīt cilvēku sapņus, palīdz jauniešiem iegūt izglītību bez materiālām raizēm, tādējādi stipendiāti var izglītoties tajā nozarē, kur viņi patiešām vēlas. Tieši uzticība stipendiātiem, manuprāt, ir vissvarīgākā. Šis atbalsts ir pamatu pamats, kas paver mums durvis tālākai, gaišākai nākotnei. Jūtos no sirds ļoti pateicīga LU Fonda mecenātiem par šo iespēju,” saka Kristīne.

2012. gadā Kristīne aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Eiropas Savienības pievienošanās Eiropas Cilvēktiesību konvencijai tiesiskās sekas" un 2014. gadā  maģistra darbu par tēmu "Eiropas Savienības pievienošanās Eiropas Cilvēktiesību konvencijai ietekme uz cilvēktiesību aizsardzību dalībvalstīs".