Māra Ķirse

Stipendiju "Ceļamaize 2009" (2 560 eiro) ieguvusi 2009./2010.ak. gadā, studējot LU Humanitāro zinātņu fakultātes pirmajā kursā.
Māra Ķirse ir Valmieras Viestura vidusskolas absolvente par stipendiju „Ceļamaize” uzzinājusi skolā, vēlāk par šo iespēju pastāstījuši arī vecvecāki no informācijas laikrakstā „Diena” un „Liesma”. Jauniete sameklējusi nepieciešamo arī LU Fonda mājas lapā un nolēmusi piedalīties.

„Ļoti vēlējos iegūt finansiālu atbalstu mācībām, tomēr šaubījos, vai izdosies sameklēt visus vajadzīgos dokumentus, lai pieteiktos stipendijai. Pārrunājot ar radiniekiem un ģimeni, sapratu, ka viss ir nokārtojams vienkārši. Man bija vesels atbalstītāju pulks, kuri dedzīgi sekoja līdzi, lai viss būtu pareizi un laikā,” stāsta Māra.

„Pirmā sajūta par iegūto stipendiju bija lepnums, arī kopības sajūta ar ģimeni, kurai varēšu palīdzēt - spēšu uzsākt mācības bez vecāku finansiāla atbalsta. Stipendija „Ceļamaize” palīdzēs uzsākt patstāvīgu dzīvi Rīgā, kas bez atbalsta būtu daudz grūtāk. Stipendija dos motivāciju cīnīties par vēl labākām sekmēm un augstākiem sasniegumiem, kā arī cels atbildības sajūtu,” ir pārliecināta Māra.

„Man ir patiess prieks par mecenātu nesavtīgo atbalstu spējīgiem studentiem iegūt augstāko izglītību. Tas nozīmē, ka pasaulē ir cilvēki, kuriem ir būtiski dot savu ieguldījumu Latvijas intelektuālā potenciāla palielināšanai. Tas ir nozīmīgi arī man pašai, jo arī pati kādreiz būšu tā, kura, cerams, varētu dot savu ieguldījumu, lai nodrošinātu atbalsta idejas ilgtspējību. Ar šīs stipendijas palīdzību uzsāku savu izglītības ceļu un atzinīgi vērtēju arī stipendiātu motivācijas un sekmju regulārās pārbaudes kārtību,” stāsta Māra.

2013. gadā Māra aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Ķīniešu tradicionālā masāža: tuina metode".