Mārtiņš Līdacis

Stipendiju "Ceļamaize 2009" (2 560 eiro) ieguvis 2009./2010.ak. gadā, studējot LU Datorikas fakultātes pirmajā kursā.
Mazsalacas vidusskolas absolvents Mārtiņš Līdacis par stipendiju „Ceļamaize” zinājis jau iepriekš. Šogad aktuālāko informāciju guvis no „Latvijas Avīzes”.

„Uzzinot, ka esmu ieguvis šo stipendiju, jutos ļoti priecīgs. Sapratu, ka no finansiālās puses problēmām vairs nevajadzētu būt, līdz ar to vairāk laika varēšu veltīt mācībām un sabiedriskajām aktivitātēm. Tomēr arī apzinos, kāda atbildība uz mani gulstas, lai attaisnotu piešķirto stipendiju un nepieviltu cilvēkus, kas šādu iespēju devuši,” stāsta Mārtiņš.

„Apbrīnojams ir mecenātu nesavtīgums un labestība, atlicinot personīgos līdzekļus, lai atbalstītu nepazīstamu jauniešu vēlmi mācīties pat tādos grūtos laikos, kādi ir šobrīd. Protams, tas nav tikai atbalsts konkrētu jauniešu izglītībā, bet tas ir nenovērtējams ieguldījums visas Latvijas izaugsmē, pēc trijiem, pieciem gadiem saņemot 90 stipendijas „Ceļamaize” svētītus jaunos speciālistus,” ir pārliecināts Mārtiņš.

2013. gadā Mārtiņš aizstāvējis bakalaura darbu par tēmu "Sistēmu analītiķa loma un pienākumi projektu izstrādē"" un 2015. gadā maģistra darbu par tēmu "Metodes komunikācijas uzlabošanai projektu izstrādē".