Santa Dakule

Stipendiju "Ceļamaize 2009" (2 560 eiro) ieguvusi 2009./2010.ak. gadā, studējot LU Sociālo zinātņu fakultātes pirmajā kursā.
Preiļu Valsts ģimnāzijas absolvente Santa Dakule kad sākusi intensīvāk interesēties, tad pievērsusi uzmanību visam, kur izskanējis vārds „Ceļamaize”. Santa spilgti atceras LU rektora Mārča Auziņa videouzrunu visiem topošajiem stipendiātiem LU mājas lapā.

„Stipendija ir sapņu piepildījums - glābiņš, stiprs betona jumts, kurš cauri nelaiž „dižķibeli”. Iegūt augstāko izglītību man vienmēr ir licies pašsaprotami. Sākot studijas, to novērtēju vēl vairāk, jo saprotu, ka augstskola sniedz ne tikai akadēmiskas zināšanas, bet paplašina arī kontaktu loku un dod vērtīgu pieredzi. Tagad varu droši apgalvot, ka esmu īstajā vietā!” saka Santa.

Mecenātisms ir filantropija domā Santa: „Tas ir skaisti, ka šajos grūtajos laikos Latvijā starp daudziem skopiem cilvēkiem atrodas tik nesavtīgas personas. LU var lepoties gan ar mecenātiem, gan ar studentiem, kas stipendijas saņem. Izglītība ir svarīga visiem, jo ar to sākas panākumi. Viens otram palīdzot, varam sasniegt daudz!”

2012. gadā Santa aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Pārdevēju ietekme uz patērētāju attieksmes veidošanos".