Santa Roķe

Stipendiju "Ceļamaize 2009" (2 560 eiro) ieguvusi 2009./2010.ak. gadā, studējot LU Humanitāro zinātņu fakultātes pirmajā kursā.
Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas absolvente Santa Roķe par stipendiju „Ceļamaize” uzzinājusi gan skolā no skolotājiem, gan televīzijā, skatoties ziņas.

„Man šī stipendija noteikti nozīmē augstvērtīgas izglītības iegūšanas iespēju. Tā ir daļa no mana sapņa piepildījuma, jo mācīšos to, ko patiesi vēlos. Galvenokārt, tas ir atspēriena punkts uz spožu nākotni. Izglītība nozīmē izaugsmi, izzināšanu, sevis bagātināšanu un pilnveidošanu. Tās ir kāpnes, pa kurām kāpjot cilvēks nonāk līdz sava dzīves mērķa sasniegšanai,” spriež Santa.

Stipendija ir arī apliecinājums, ka cilvēki joprojām ir spējīgi darīt viens otram labu, neskatoties uz to, ka apkārtējā pasaule ir negatīvisma pilna. „LU Fonda mecenāti ir pašaizliedzīgi un cēli. Šie cilvēki ir tie, kas pavēra iespēju piepildīt savu sapni - studēt valodas un kultūru. Ceru un ticu, ka arī manā dzīvē reiz pienāks laiks, kad varēšu atbalstīt un iedrošināt gudrus, centīgus un spējīgus jauniešus iegūt augstāko izglītību LU,” domā Santa.

2012. gadā Santa aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Beduīnu nometināšanās Izraēlā; Negevas tuksneša fenomens" un 2014. gadā maģistra darbu par tēmu "Nācijas tieksme pēc teritorijas: cionisms un Izraēlas premjerministru teritoriālā politika laikā no 1996. līdz 2013. gadam".