Stella Tarvida

Stipendiju "Ceļamaize 2009" (2 560 eiro) ieguvusi 2009./2010.ak. gadā, studējot LU Datorikas fakultātes pirmajā kursā.
Rīgas 71.vidusskolas absolventei Stellai Tarvidai par stipendiju „Ceļamaize” pastāstījusi latviešu valodas skolotāja, bet sīkāku informāciju atradusi LU Fonda mājas lapā. Pieteikties stipendijai mudinājuši gan vecāki, gan skolotāji un arī draugi.

„Stipendija nozīmē atbildību, jo kritēriji stipendiātiem ir augstāki nekā pārējiem studēt pretendentiem - mums jābūt šīs stipendijas cienīgiem. Esmu ļoti priecīga iegūt šo atbalstu, jo varu studēt sev vēlamu, sabiedrībai vajadzīgu profesiju, kā arī būt sabiedriski aktīva,” stāsta Stella.

„Mecenāti ļoti daudz līdzekļu iegulda jauno ļaužu izglītošanā. Šie cilvēki un organizācijas studentiem dod iespēju savus nodomus veiksmīgāk realizēt dzīvē un atrast savu īsto vietu sabiedrībā. Bez šāda atbalsta daudziem jauniem cilvēkiem būtu ļoti problemātiski nodarboties ar to, ko viņi ir iecerējuši, proti, apgūt tieši to profesiju, kura katram ir tuva. Domāju, ka daudzi studenti, arī es, būsim ļoti pateicīgi par šo iespēju,” domā Stella.

2013. gadā Stella aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Interaktīvi materiāli fizikā temata “Gravitācija un kustība gravitācijas laukā” apguvē" un 2015. gadā maģistra darbu par tēmu "Mācību pēctecība sistēmā "skola - augstskola"".