Vēsma Lūsīte

Stipendiju "Ceļamaize 2009" (2 560 eiro) ieguvusi 2009./2010.ak. gadā, studējot LU Ekonomikas un vadības fakultātes pirmajā kursā.
Valmieras Valsts ģimnāzijas absolventei Vēsmai Lūsītei par stipendiju „Ceļamaize” pastāstījusi māsa, kura par to uzzinājusi no informācijas radio. Pēc tam arī ieraudzījusi ziņu „Latvijas Avīzē” un sākusi vairāk interesēties LU Fonda mājas lapā.

„Ļoti vēlējos mācīties prestižākajā Latvijas augstskolā, tādēļ „Ceļamaizes” stipendija dod man iespēju piepildīt sapni par izcilu izglītību. Uzskatu, ka ar iegūtajām zināšanām vadības zinībās varēšu veiksmīgi uzsākt savu uzņēmējdarbību vai spēšu iesaistīties valsts vai pašvaldību sektorā, sniedzot savu ieguldījumu Latvijas stabilitātes veicināšanā,” stāsta Vēsma.

„LU Fonda mecenāti ir nesavtīgi un dāsni cilvēki, jo atbalsta jaunos studentus, uzticot savus līdzekļus, lai jaunieši varētu iegūt izcilu izglītību, pilnveidot sevi un realizēt savus mērķus un ieceres. Vēlos viņiem izrādīt savu vislielāko cieņu un pateicību par dāvāto atbalstu un uzticēšanos,” saka Vēsma.

2013. gadā Vēsma aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Latvijas uzņēmēju biznesa attīstības iespējas Japānā".