Zane Treinovska

Stipendiju "Ceļamaize 2009" (1 280 eiro) ieguvusi 2009./2010.ak. gadā, studējot LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes pirmajā kursā.
Saldus pilsētas ģimnāzijas absolvente Zane Treinovska par stipendiju „Ceļamaize” uzzinājusi no klases audzinātājas, kā arī lasījusi rakstu „Latvijas Avīzē” par stipendiāti, kura bija ieguvusi „Ceļamaizes” stipendiju iepriekšējā gadā.

„Stipendija man un manai ģimenei nozīmē daudz no finansiālā viedokļa. Man tā nozīmē neatkarību. Sākumā īsti nebiju pārliecināta, ka iegūšu šo stipendiju, jo konkurss bija ļoti liels, tomēr ticēju saviem spēkiem, saņēmos un rezultātā esmu tikusi starp 90 stipendiātiem,” stāsta Zane, kura dzīvē vadās pēc moto: Nekad neskatīties tajā, kas ir pagājis, jo dzīve ir pārāk īsa, lai šodien uztrauktos par to, kas ir noticis pagātnē.

„LU Fonda mecenātu atbalsts ir nenovērtējams. Bez šiem cilvēkiem daudzi studēt gribētāji nevarētu piepildīt savu sapni, studējot savā izvēlētajā profesijā, jo materiālie līdzekļi neļautu apgūt mācības,” ir pārliecināta Zane.

2012. gadā Zane aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Smaku piesārņojuma novērtējums un izplatības modelēšana Saldus novadā" un 2014. gadā maģistra darbu par tēmu "Cieto daļiņu piesārņojuma līmeņa variācijas transporta plūsmu radītās abrāzijas procesos".