Aļesja Lavrinoviča

Studē: LU, Teoloģijas fakultāte.
Hobiji: Nometnes, slaloms, ceļošana, grāmatu lasīšana, valodas.
Raksturo: Pozitīva, mērķtiecīga, kristiete. Patīk īstums, darbi, nevis tikai vārdi, pragmatiķe, cenšos cienīt un mīlēt cilvēkus. Varu būt radikāla, atsevišķās lietās, piemēram, grieķu valodā un teoloģijā - būt fanātiska (labā nozīmē).
Moto: Nekad nepadoties, rīt var viss mainīties, jo iespējams ir viss.

Aļesja Lavrinoviča stāsta par sevi, ceļu uz studijām LU un stipendiju:

„Kopš 14 gadu vecuma biju sapņojusi mācīties teoloģiju un apgūt Jaunās derības grieķu valodu, tomēr pēc vidusskolas beigšanas sāku mācīties jurisprudenci. Pagāja gadi, ieguvu jurista diplomu, tomēr dzīvē nebiju apmierināta, ka tā arī nav sanācis studēt teoloģiju profesionālā līmenī. Pēc kāda laika nolēmu beidzot studēt grieķu valodu, devos uz Zviedriju un tur arī iesāku savas studijas teoloģijā. Kad atgriezos Latvijā, nolēmu iestāties LU teoloģijas maģistru programmā, lai tomēr iegūtu teologa izglītību. Biju priecīga par to, ka bez teoloģijas bakalaura diploma radās iespēja mācīties maģistratūrā uz mana jurista diploma pamata.

Kad LU Fonds izsludināja pieteikšanos „Ad Verbum” stipendijai, pieteicos, jo viens no maniem mazajiem sapņiem ir uzrakstīt pētniecisku grāmatu. Iepriekš biju pat domājusi, ka grāmatas izdošanai varētu meklēt kādus ziedotājus vai aizdevējus, vai arī sakrāt naudu un to ieguldīt publicēšanā.

Esmu izvēlēta par „Ad Verbum” stipendiāti, tagad šis mans sapnis uzrakstīt pētniecisku grāmatu pamazām ir pārtapis par realitāti.

Atbildot, kāpēc esmu izvēlēta stipendijai? Varu sniegt tikai subjektīvo atbildi: viss ir iespējams! Ticu, ka Dievs katram cilvēkam dod sapņus, kuru īstenošana dara mūs laimīgus. Ne jau sapņošana kā pašmērķis dara laimīgu, bet tādēļ arī sapņi ir, lai tie materializētos un pārtaptu par mērķiem. Esmu ļoti priecīga, ka tagad varēšu veltīt laiku mācībām un pētījumam, nebūs jāmeklē darbs, lai nodrošinātu sev iztiku un jāmācās pa naktīm. Tādu studenta dzīvi esmu jau pieredzējusi, gan mācoties par juristi, gan mācoties Zviedrijā. Priecājos, ka varēšu baudīt teoloģijas studijas un publicēt pētījumu. Domāju, ka šīs stipendijas iegūšana vēlreiz ir apliecinājusi, ka sapņi piepildās!”

2012. gadā Aļesja aizstāvējusi māgistra darbu par tēmu "1.Kor.14:34,35 – interpolācija?".