Ketija Broka

Studē: LLU, Veterinārmedicīnas fakultāte.
Korporācija: „Varavīksne”.
Hobiji: Tautas dejas, aktīva atpūta, pasākuma organizēšana, daba un dzīvnieki.
Raksturo: Daudzpusīga, mērķtiecīga, draudzīga, enerģiska, patriotiska.
Moto: Labāk izdarīt un tad nožēlot, nekā neizdarīt un vienalga nožēlot! Ticu, ka patiess un sirsnīgs smaids uzvarēs visu pasaules ļaunumu!

Par sevi Ketija Broka stāsta:

„Kad uzzināju, ka ir tāda iespēja iegūt A. Rūša stipendiju, ļoti nopriecājos un zināju, ka man ir jāizmanto izdevība, jo tas man nozīmētu ļoti daudz. Zināju, ka doma iegūt šo stipendiju ir ļoti daudziem talantīgiem, aktīviem un īpašiem cilvēkiem, kas to arī noteikti ir pelnījuši. Lai gan bija reizes, kad māca šaubas vai būšu pietiekami laba, lai stipendiju iegūtu, tomēr biju tāda, kāda esmu. Visu ko rakstīju pieteikuma anketā, to rakstīju no sirds un necentos pārspīlēt. Zināju, ja ievēros manu dabiskumu, tad tiešām stipendiju būšu pelnījusi.

Īpaša šai stipendijai esmu tanī ziņā, ka esmu ļoti aktīva, azartiska un nebaidos izmēģināt kaut ko jaunu, pat eksotisku. Neskatoties uz daudzajām brīvā laika aktivitātēm, neesmu atlikusi mācības pie malas un turpinu studēt ar teicamām sekmēm. Darbojos korporācijā tikai neilgu laiku, bet jau esmu paveikusi salīdzinoši daudz, jūtu, ka esmu ieguvusi vēl vienu ļoti lielu un sirsnīgu ģimeni un lielisku iespēju pašizaugsmei. Domāju, ka mani stipendijai izvēlējās, tieši padarīto darbu, aizrautības un aktivitātes dēļ.

Stipendija man nozīmē ļoti daudz. Tā dos lielisku iespēju aktīvāk darboties korporācijas dzīvē, jo man kā jelgavniecei nenākas viegli izbraukāt posmu Jelgava–Rīga, bieži vien nācās atteikties no pasākumiem tīri finansiālu iemeslu dēļ. Tā man dos iespēju arī attīstīties profesionālā jomā, jo varēšu iegādāties profesionālo literatūru, aparatūru un darba rīkus, lai atvieglotu sev mācības un veicinātu profesionālo izaugsmi. Protams, stipendija ļoti palīdzēs arī manai ģimenei, tagad, pateicoties šai stipendijai, varēšu atvieglot mammai izdevumus un pat palīdzēt. Tas, ka esmu izvēlēta stipendijai, liek justies īpašai, jo jūtos novērtēta - mani sasniegumi mācībās un aktīvajā sabiedriskajā darbā ir novērtēti. Savā ziņā ir sajūta, ka mans kā studenta devums valstij ir novērtēts. Stipendija palīdzēs spert nākamos soļus profesijā un korporāciju dzīvē.

Zinu, ka vislielākā pateicība jāsaka ģimenei un draugiem, jo tieši viņi bija tie, kas man ticēja visvairāk un vienmēr mani atbalstīja.”