Māris Liscovs

Studē: LLU, Ekonomikas fakultāte.
Korporācija: “Ventonia”.
Hobiji: Velosports, peldēšana, tūrisms.
Raksturo: Aktīvs un mācīties gribošs jaunietis, kas ir pilns azarta, degsmes un zinātkāres. Cilvēks, kas neizceļ attaisnojumus kā prioritāti, lai apstātos pusceļā, bet meklēju risinājumus, lai mērķi piepildītu. Uzņemoties jebkuru sev tuvu un aktuālu lietu dzīvē, izvērtēju to pienesumu, ko pats varu dot, un tikai pēc tam vērtēju tās lietas, kuras varu iegūt.
Moto: Man ir tas, ko esmu paveicis; man ir mērķi, uz kuriem tiecos.

Māris Liscovs par sevi stāsta:

„Uzzinot par gadskārtējo iespēju kandidēt uz Armīna Rūša stipendiju, nolēmu pieteikt arī savu dalību. Cītīgi izstudēju nolikumu un izvērtēju tās aktivitātes, ko esmu paveicis, kas spilgtāk varētu raksturot manu darbību korporācijā un sabiedriskajā dzīvē.

Rakstot eseju, radās pārdomas par laiku, kad tiku uzņemts korporācijā, un laiku, kas ir aizritējis - dziļāk izpratu savu iestāšanās (uzņemšanas) mērķi, kas uzvedināja mani uz jauniem izaicinājumiem studentu korporācijas „Ventonia” un studentu dzīvē. Kad devos parakstīt dokumentu par A. Rūša stipendijas nolikumu, sapratu to, ka pirms manis ir pieteikušies vairāk nekā 30 kandidāti – šis skaits samazināja iekšēju cerību par iespējamo apstiprināšanu, bet ne vienu brīdi neraisīja nožēlu par paveikto darbu stipendijas pieteikuma sagatavošanā!

Esejā bez liekas lišķības pieminēju to, ka tādu jauniešu kā es nav daudz, jo mana sabiedriskā dzīve tika novērtēta ar pieteikumu „Latvijas lepnumam 2009”, kā arī darbība korporācijā tika izcelta ar prēmiju un atzinību no „Ventonia” Filistru biedrības puses.

Man Armīna Rūša stipendija nozīmē augstu pagodinājumu un pārliecību par to, ka studentam ir iespējas tiekties uz augstākiem mērķiem ilgtermiņā, neaprobežojoties ar esošajiem apstākļiem, kas kavē viņu attīstībā.”