Evija Gailuma

Studē: LU, Medicīnas fakultāte.
Hobiji: Tautiskās dejas, dziedāšana, klavieru spēle, skriešana, volejbols, filmu skatīšanās, pastaigas gar jūru. Lēkšana ar gumiju.
Raksturo: Atvērta, dzīvespriecīga, jautra un gandrīz visu laiku smaidu. Patīk ņemt dalību trakās lietās. Reaģēju ātri un zibenīgi. Lēmumus bieži vien pieņemu spontāni. Uzskatu, ja kaut ko dara, tad to veic ar lielu mērķtiecību un atdevi, kā arī ar smaidu uz lūpām. Saista zinātne un ļoti ceru, ka nākotnē spēšu atklāt kaut ko nācijai nozīmīgu. Piemēram, atklāšu zāles pret vēzi.
Moto: Neiespējamais arī ir iespējams!

Evija Gailuma(bij. Sidorova) ir Jaunjelgavas vidusskolas absolvente, par sevi stāsta:

„Domāju, ka ceļš uz Farmācijas stipendiju sākās jau pamatskolas 9.klasē, kad viena ļoti laba skolotāja pateica: „Evija, notici sev!” Guvu ticību saviem spēkiem un pārliecību, ka spēju daudz, vajag tikai gribēt.

Vidusskolā ļoti labi padevās ķīmija, izdomāju, ka jāiet studēt farmācija, jo patika palīdzēt cilvēkiem, bet sapratu, ka kļūt par ārstu būs par grūtu, jo, ieraugot asinis, nāk ģībonis. Nospriedu, ka farmācija būs tā joma, kur varēšu palīdzēt cilvēkiem.

Tagad studēju maģistratūras 1.kursā, var teikt: esmu savas dzīves viena posma gala punktā, bet tas ir tikai pats sākums, jo tagad viss pa īstam sāksies, man savas ieceres ir jārealizē ne tikai ar domām un vārdiem, bet arī ar darbiem.

Nesen tiku ievēlēta Latvijas Farmācijas studentu asociācijas valdē par sekretāri, un tas man dos iespējas ar savām idejām kaut ko mainīt farmācijas studentu dzīvē un pēc tam arī farmācijas jomā.

Šī stipendija dos ļoti lielu iespēju turpināt studijas ar vēl lielāku sparu nekā līdz šim, jo materiālais stāvoklis ir tas, pret ko bieži vien studenti atduras - ja nav naudas, tad nevar studēt, bet, iegūstot materiālo atbalstu studijās, varēšu sevi veltīt mācībām, medicīnai un zinātnei, nevis domāt par to, ko rīt ēdīšu.

Domāju, ka katrs cilvēks dzīvē var realizēt savus sapņus un ieceres, vajag tikai darīt.

Paldies vēlreiz par doto iespēju saņemt šo stipendiju!!!! Vārdos nav izsakāma mana pateicība!!!”

2012. gadā Evija aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Propargilgrupu saturošu dihidropiridīnu atvasinājumu pētījumi uz izolētiem mitohodrijiem un primārajām šūnām".