Alīna Dukāte

Studē: LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte.
Hobiji: Koris, brīvprātīgais darbs pasākumu rīkošanā, grāmatu lasīšana, fotografēšana, zīmēšana, gleznošana, piedalīšanās konkursos, dalība radošajās darbnīcās, ceļošana.
Raksturo: Dzīvi mīloša, draudzīga un izpalīdzīga.
Moto: Viss, kas notiek, notiek uz labu!

Par sevi, ceļu uz stipendiju un LU stāsta Alīna Dukāte:

„Esmu no Gulbenes, bet ļoti patīk lielas pilsētas, Rīgu uzskatu par savām otrajām mājām, jo šeit jūtos pat labāk nekā dzimtajā pilsētā. Studēju jau 2.kursā un to, ko ļoti vēlējos - interjera dizainu. Tas bija mans bērnības sapnis - LU un dizains. Tas ir piepildījies. Esmu radošs cilvēks, patīk radīt skaistas lietas, lai tās priecētu cilvēku acis, tāpēc 2010.gada vasarā notika mana pirmā akadēmisko darbu izstāde Gulbenes Pilsētas bibliotēkā.

2009./2010.gadā saņēmu LU Fonda stipendiju "Ceļamaize", tāpēc nolēmu pieteikties arī uz K. Morberga stipendiju, jo atbildu vairākiem nosacītiem kritērijiem! Viens no maniem mērķiem ir iegūt augstāko izglītību, stipendija ir palīglīdzeklis tā sasniegšanā!

Pateicoties gribasspēkam un ticībai sevī, ieguvu šo stipendiju - tas nozīmē, ka man un maniem spēkiem tic vēl kāds! Stipendija ir nenovērtējams atbalsts! Man ir liels gods un gandarījums kļūt par vienu no stipendiātiem! Liels paldies par to, ka ir tādi cilvēki, paldies mecenātiem, kas atbalsta jauniešus, spēju to novērtēt! Tagad mans uzdevums būt atbildīgai un attaisnot šīs stipendijas mērķi!”

2013. gadā Alīna aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Funkcionālisma stila iezīmju pielietojums daudzfunkcionālā mākslas centra izveidē".