Dace Utināne

Studē: LU, Sociālo Zinātņu fakultāte.
Hobiji: Aktīva dzīvesveida un atpūtas piekritēja: vasarā – peldēšana, ziemā - slidošana un slēpošana. Dejošana, īpaši tautas dejas. Ja vien ir laiks, spēju aizmirsties grāmatās un vecās filmās.
Raksturo: Esmu apveltīta ar apbrīnojamu gribasspēku un ticību saviem spēkiem. Šis ir tas dzīves posms, kad sāku izvērtēt savas prioritātes un nospraust tālejošus mērķus dzīvē, kurus, patiecoties neatlaidībai un spītībai, noteikti kādreiz sasniegšu. Gribētos ticēt, ka esmu īsts sirdscilvēks, bet par to, lai spriež citi.
Moto: Par savu dzīvi atbildīgs esi pats.

Dace Utināne ir absolvējusi Jersikas pamatskolu, pēc tam mācījusies Līvānu 1.vidusskolā. Gadu iepriekš bijusi viena no LU Fonda stipendiju programmas „Ceļamaize 2009” stipendiātēm. Par savu ceļu uz LU stāsta:

„Mācoties vidusskolā izlēmu, ka studijas turpināšu LU Sociālo zinātņu fakultātē, apgūstot Komunikācijas zinātni. Mans mērķis pēc studiju beigšanas ir spēt vērtēt, analizēt, ietekmēt Latvijā notiekošo un veidot labāku sabiedrību.

Šis viens gads kā LU studentei man ir pavēris daudz iespēju. Jau otro gadu darbojos SZF Studējošo pašpārvaldē, un man ir izcilas sekmes. Šobrīd esmu iesaistījusies programmā „Couple Learning”, kur kādam apmaiņas studentam mācu latviešu valodu. Uzskatu, ka ikviens var sasniegt tiešām ļoti daudz, ja vien ir vēlēšanās, motivācija strādāt un neatlaidība. LU esmu ieguvusi gan izglītības jomā, gan pilnveidojusi savu personību.

Paldies mecenātiem, jo viņi, palīdzot studentiem, veido Latvijas tagadni. Mecenāti jauniešiem sniedz pārliecību, ka nav nepārvaramu šķēršļu. Varu tikai vēlreiz izteikt savu cieņu visiem pašaizliedzīgajiem cilvēkiem, kuri tic mūsu spējām un sapņiem. Zinu, ja vien tas būs mūsu spēkos, pašreizējie stipendiāti reiz turpinās mecenātisma tradīciju palīdzēt studentiem kļūt par izcilām Latvijas personībām.

Šis ir tas mirklis dzīvē, kad saproti: viss, kas līdz šim ir darīts, patiešām atmaksājas. Esmu daudz strādājusi, bet tas ir tā vērts. Paši izlemjam, ko vēlamies sasniegt un kādi vēlamies būt.

Pirms intervijas aprunājos ar citiem stipendijas kandidātiem un sapratu, ka Latvijā ir tiešām daudz talantīgu un mērķtiecīgu jauniešu.”

2012. gadā Dace aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Kino valodas novatorisms un "aizliegtās tēmas" Luija Mala filmās".