Diāna Ondža

Studē: LU Ekonomikas un vadības fakultāte.
Hobiji: Darbošanās starptautiskā vidē, jaunu kultūru izzināšana, spāņu valoda, veselīgs un aktīvs dzīvesveids, dejošana, grāmatas.
Raksturo: Neatlaidība, mērķtiecība un atbildība! Uz šīm īpašībām balstās mans darbs, dzīve, nākotne, bet to papildina smaids, draudzība, atvērtība visam jaunajam un nezināmajam, atrašanās pastāvīgā kustībā un attīstībā.
Moto: The more You sweat, the more You get!

Par savu ceļu uz stipendiju un LU stāsta Diāna Ondža:

„Ceļš uz šo stipendiju nebija rožu ziedlapām klāts, bet gan drīzāk ērkšķiem. Pat īsti nezinu, kurā brīdī tas sākās... Varbūt 1989.gada 13.novembrī, varbūt dienā, kad iestājos LU, vai arī, sākot gatavot dokumentus stipendijas iegūšanai. Lai nu kā - strādāju smagi un daudz. Ar katru gadu izcēlos ar aizvien izcilākām sekmēm, līdz sapratu, ka manām pūlēm ir jābūt novērtētām. Protams, daudzi novērtēja, izsakot atzinību, apbrīnojot manas spējas un talantu, tomēr gribējās ko vairāk. Vienmēr gribas vairāk, tāda nu ir tā cilvēka daba, tā tas dzīvē iekārtots, bet, lai kaut ko sasniegtu, ir sevi jāpierāda un daudz jāstrādā - mērķtiecīgi un sekmīgi. Ar tādu domu arī turpināju studēt, darboties, dzīvot! Gāju gulēt, kad lielākā daļa studentu trešo sapni izsapņoja, cēlos, kad daži tikai pārnāca no ballītēm. Biju tiešām ieinteresēta studijās, mācījos, kamēr viss bija skaidrs un saprotams, uz pārbaudes darbiem nācu ar pārliecību, kas priekš manis nav nekā neiespējama. Lielākajā daļā gadījumu tā arī bija.

Vēlos izteikt milzīgu paldies atsevišķiem pasniedzējiem, kas deva nenovērtējamu ieguldījumu manā intelektuālajā izaugsmē, īpaši, profesorei Veronikai Biksei, kura ikreiz bija pretimnākoša, atsaucīga, dalījās ar zināšanām, novērtēja mani, pārliecināja par manām spējām un virzīja tuvāk izvirzītajiem mērķiem. Neatsverams atbalsts studijām ir mana ģimene - mamma, tētis un vecākais brālis, kuri man, sīkai knīpai esot, rādīja piemēru, uz kuru pamata veidoju savas dzīves galvenās vērtības un mērķus.

K. Morberga stipendija nav mans mērķis, tas ir līdzeklis mērķu sasniegšanai. Esmu pateicīga stipendijas pretendentu vērtēšanas komisijai, ka manī spējāt saskatīt studentu, kurš ir cienīgs nest K. Morberga stipendiāta vārdu. Tagad vēl jo augstāk kāpj mana atbildība un vēlme darīt, sasniegt, uzlabot! Uzskatu, ka esmu piemērs daudziem studentiem, parādot, ka arī mazs cinītis gāž lielu vezumu."

2012. gadā Diāna aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Balsošanas vecuma samazināšana kā jauniešu līdzdalību veicinošs faktors".

Raksts laikrakstā "Rēzeknes Vēstis"