Dina Afanasjeva

Studē: LU, Ekonomikas un vadības fakultāte.
Hobiji: Basketbols, volejbols, skriešana, dejošana (vēderdejas, salsa), ceļošana, zīmēšana, gleznošana, floristika, zīda apgleznošana, keramika, tērpu modelēšana, kā arī klūdziņu pīšana, kāda interesanta grāmata vai filma kopā ar karstu kakao.
Raksturo: Studente, kam mācības pirmajā vietā un kas aktīvi iesaistītās arī sabiedriskajā dzīvē, gan organizējot pasākumus, gan piedaloties tajos. Interesē ļoti daudzas lietas, tāpēc cenšos nepalaist garām visdažādākās iespējas! Tas ir viens no iemesliem, kāpēc dzīve liekas interesanta, jautra, pozitīva un tiešām pilnīgi studentiska!
Moto: Viss, kas notiek, notiek uz labu!

Dina Afanasjeva ir Rīgas Rīnūžu vidusskolas absolvente, gadu iepriekš jau bijusi LU Fonda stipendiāte, saņemot stipendiju „Ceļamaize 2009”. Par sevi stāsta:

„Jau skolas gados biju patiešām sabiedriski aktīva un mācībās centīga skolniece. Piedalījos gandrīz visu priekšmetu olimpiādēs, izcīnot vietas ne tikai savā rajonā vai pilsētā, bet arī valstī! Mācības nesagādāja grūtības, tāpēc palika laiks arī sabiedriskajai dzīvei, ko mēģināju pilnībā izmantot! Kā lielākos sasniegumus varu minēt savas skolēnu mācību firmas izveidi projekta „Junior Achievement – Latvia” programmas ietvaros, kur man bija iespēju pārstāvēt Latviju Strasbūrā, Eiropas klubiņa izveide skolā, baļļu, talku, fotokrosa organizēšana, darbošanās skolas parlamentā, skolas „Kas?Kur?Kad?” komandas izveide un dalība turnīros, rakstiņu veidošana starpskolu avīzei, iespēja piedalīties nometnē „Freedom Academy” Mičigānā ASV, pārstāvot Latviju. Pa vidu tam vēl paspēju apmeklēt mākslas skolu un sportot.

Ņemot vērā visu manis paveikto un arī vēlmi mācīties tieši Latvijas Universitātē, uzzināju par iespēju pieteikties stipendijai „Ceļamaize 2009” un nekavējoties nolēmu to darīt! Mani sasniegumi gan mācībās, gan sabiedriskajā dzīvē tika pamanīti - kļuvu par vienu no 90 „Ceļamaizes 2009” stipendiātiem! Tas tiešām bija liels gods, atbalsts un palīdzība studijās, kā arī ieguvu jaunus draugus, piedalījos interesantos pasākumos un ieguvu jaunas iespējas!

Jaunā vidē cilvēks ienāk ar saviem vecajiem paradumiem, tā arī nolēmu, ka nevarēšu vienīgi mācīties! Jau 1.kursa sākumā iestājos savas fakultātes studentu pašpārvaldē, kā arī starptautiskajā studentu organizācijā „AIESEC”. Tas man palīdzēja ātri iedzīvoties jaunajā vidē, iegūt daudz labu draugu un izjust kāda tad patiešām ir studenta dzīve! Tā kā man vienmēr ir bijis daudz ideju, tad tās varēju realizēt, jo bija gan palīgi, gan līdzekļi, gan auditorija - tā bija un joprojām ir fantastiska iespēja man izaicināt sevi un ieviest dzīvē savas idejas! Protams, par mācībām arī neaizmirstu, kā arī par savu atbildību LU Fonda priekšā! Pirmā studiju gada laikā mēģināju, cik vien labi spēju, nest pagodinošo LU Fonda stipendiātes vārdu, stiprinot to ar sasniegumiem un paveiktajiem darbiem.

„Ceļamaizes” stipendija man nozīmēja ļoti daudz, jo varēju nedomāt par finansiālajiem līdzekļiem, bet pilnīgi veltīt sevi studentu dzīvei - mācīties, organizēt un piedalīties sabiedriskajās aktivitātēs - darīt to, kas man visvairāk patīk, interesē un izdodas! Jo, ja es mēģinātu to visu darīt un vēl paralēli strādāt, šaubos vai kas labs sanāktu gan mācību ziņā, gan sabiedriskajā dzīvē. Tāpēc tiešām esmu ļoti pateicīga LU Fondam par tik ievērojamu atbalstu gan man personīgi, gan visai manai ģimenei!

Šogad sapratu, ka situācija nav mainījusies - joprojām gribu visur piedalīties un strādāt tālāk, un man ir diezgan ievērojami sasniegumi, bet materiālais jautājums ir joprojām palicis tur, kur bija, tāpēc nolēmu pieteikties Kristapa Morberga stipendijai, jo šī ir vienīgā LU Fonda stipendija, kurai varu pieteikties, būdama LU EVF studente. Iepriekšējā gadā man ar savu paveikto darbu izdevās pārliecināt komisiju, ka esmu vērta saņemt LU Fonda stipendiju. Man bija tik liels prieks, kad par to uzzināju, jo sapratu, ka visas manas negulētās naktis, gads gandrīz bez brīvdienām, dienas un nedēļas, ko pavadīju bez atpūtas un pat mājiena uz brīvo laiku, tas viss tika ievērots un man deva iespēju vēl vienu gadu ar godu nest LU Fonda stipendiātes vārdu - vārdu, kas saistīts ar vienu no izcilākajām Latvijas personībām - Kristapu Morbergu. Vēl vienu gadu man būs iespēja attīstīties tālāk, organizēt un piedalīties, mācīties, izaicināt un pierādīt sevi, kā arī pārstāvēt LU Fondu, LU, EVF un studentus visas sabiedrības priekšā!

Tāpēc Kristapa Morberga stipendija man nozīmē vārdus: LIELA IESPĒJA un ATBALSTS!”

2013. gadā Dina aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Starpkultūru kompetences veidošana starptautiskajos uzņēmumos".