Nika Aleksejeva

Studē: LU, Sociālo Zinātņu fakultāte.
Hobiji: Lasīšana, pastaigas ar sen neredzētiem draugiem, sižetu veidošana, improvizācijas teātris.
Raksturo: Studente, kas nebaidās kļūdīties un iet taisni uz priekšu, atpakaļ atskatoties vien tad, kad sevi jāizvērtē. Augstu vērtēju drosmi un spēju paciest grūtības, labu komandas darbu un entuziasma pilno atmosfēru, kas tajā valda. Ticu brīvai cilvēka izvēlei un spējai pašam veidot savu dzīvi.
Moto: Nožēlo izdarīto, nevis neizdarīto!

Nika Aleksejeva gadu iepriekš ieguva LU Fonda stipendiju „Ceļamaize”, šogad viņai izdevies iegūt dižmecenāta K.Morberga stipendiju. Par sevi stāsta:

„Mans ceļš līdz stipendijai nebija apzināts, ilgi plānots un līdz sīkumam izstrādāts. Tas, ka atbilstu kritērijiem, kas palīdz iegūt stipendiju ir laimīga sakritība. Kopš skolas laikiem esmu pieradusi izdarīt visu, ko esmu uzņēmusies, tai skaitā mājasdarbus. Ar laiku sapratu, ka man ir arī neierobežotas izvēles iespējas un varu savu dzīvi veidot pati. Sajutu neatkarības garšu, kuru spārno entuziasms un ticība nākotnei. Tas bija viens no iemesliem, kāpēc izvēlējos mācīties komunikācijas zinātni - jomu, kurā viss ir relatīvs, mainīgs un lielā mērā atkarīgs no izvēlēm un attieksmes.

Darboties pašpārvaldē likās pašsaprotami jau no pirmajām dienām fakultātē. Prieku apgūt tās lietas, ko noklausos lekcijas, smēlos no lieliskajiem pašpārvaldes cilvēkiem. Varētu teikt, ka tieši šis viens gads pašpārvaldē parādīja ceļu K.Morberga stipendiju, jo pasākumos, kurus sākumā palīdzēju rīkot, iepazinos ar cilvēkiem, kas aizveda mani līdz darbībai Latvijas Studentu apvienībā un raidījumā „SeMs”.

Šobrīd strādāju kopā ar dažiem kursabiedriem un 3.kursa studentiem pie fakultātes televīzijas raidījuma „Ki>i”. Šī iespēja mani tuvina sapnim kādu laiku strādāt televīzijā.

Uzskatu, ka LU Fonds dara pareizi, palīdzot tiem cilvēkiem, kas no sirds seko savam sapnim un uzņemas atbildību ceļā līdz tam.”

2012. gadā Nika aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Sabiedrisko vērtību teorija un labas prakses principu realizācija sabiedrisko mediju finansējuma modeļos un Latvijas sabiedrisko mediju attīstības iespējas" un 2015. gadā maģistra darbu par tēmu "2014. gada Krimas aneksijas ietekme uz ASV globālo dabasgāzes eksportu".