Reinis Švarcbahs

Studē: LU, Medicīnas fakultāte.
Hobiji: Dejošana (tautiskās dejas, džezs, salsa), grāmatu lasīšana, skriešana.
Raksturo: Dzīvespriecīgs un zinātkārs, vienmēr kustībā.
Moto: Nav nekā neiespējama, vajag tikai ieguldīt pietiekami daudz darba.

Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas absolvents Reinis Švarcbahs LU Fonda stipendiāts ir bijis arī gadu iepriekš, šogad iegūstot K.Morberga stipendiju izcilniekiem. Par sevi stāsta:

„Pieteikties Morberga stipendijai ierosināja pasniedzēja, savādāk nebūtu to izdarījis. Likās - kā gan varētu saņemt tik prestižu un godpilnu stipendija. Izrādās, ka kļūdījos! Darbība zinātniskajā jomā un salīdzinoši lielā aktivitāte dažādos universitātes un studentu pasākumos un asociācijās, centība studijās ir vieni no iemesliem, kas stipendijas piešķiršanas komisiju pamudināja par labu manai kandidatūrai.

Šī stipendija man ir liels gods, jo tikai nedaudzi var lepoties, ka ir dižmecenāta Kristapa Morberga stipendiāti, tā ir apziņa un motivācija uz vēl lielāku izaugsmi, lai pierādītu, ka esmu šīs stipendijas cienīgs, ka tā nav piešķirta veltīgi.”

2011. gadā Reinis aizstāvējis bakalaura darbu par tēmu "Mildronāta, piracetama un D3-72 ietekme uz atmiņas procesiem aktīvās izvairīšanās testā zemas, vidējas un augstas aktivitātes žurkām" un 2013. gadā maģistra darbu par tēmu "Eksperimentāla savienojuma 3AF-4 ietekme un neironu izdzīvošanu hipokampa CA1, CA3 un dentate gyrus reģionā pēc status epilepticus ierosināšanas žurku pilokarpīna epilepsijas modelī".