Viktors Krebss

Hobiji: Laba mūzika, kino, fotografēšana, ceļošana, literatūra.
Moto: Dienu nodzīvot tā, lai būtu labi padarīta darba sajuta. Viss, kas notiek, notiek uz labu.

Viktors Krebss ar maģistra darbu „Interneta maksājumu krāpniecības identificēšanas metodikas izstrāde, izmantojot intelektuālo datu apstrādes metodes” piedalījās LU Fonda un SIA „Tieto Latvia” rīkotajā Latvijas augstskolu datorikas (informātikas) bakalaura un maģistra darbu konkursā, viņas darbs atzīsts par labāko Transporta Sakaru institūta darbu 2010.gadā. Par sevi stāsta:

„Jau bērnībā, kad sēdēju vectēva bibliotēkā, patika caur teleskopu skatīties debesis un vērot mēnesi un zvaigznes. Tad vēlējos būt kosmonauts. Kad zem palielināmā stikla aplūkoju zirnekli, lai pētītu, cik viņam kāju, tad, protams, gribēju būt biologs. Tad jau nāca skolas gadi un mainījās arī manas vēlmes. Skolas laiks pagāja ļoti radoši un aizraujoši. Skolā patika matemātika un ķīmija, jo varēja veikt dažādus eksperimentus, bet brīvajā laika mani interesēja radioelektronika.

Kad pienāca laiks izdarīt izvēli, kur mācīties, izvērtējot visus par un pret, nolēmu apgūt radioelektronikas specialitāti. Mainoties ekonomiskai situācijai valstī, tika likvidēts uzņēmums VEF, kurā strādāju. Sākās jauns posms, tas man atkal bija izaicinājums. Nolēmu studēt IT tehnoloģijas. Studējot esmu sastapies ar interesantiem cilvēkiem un guvis lielu pieredzi jaunajās tehnoloģijas. Esmu uzkrājis zinātnisko bagāžu, ar kuru labprāt dalos ar citiem.

Esmu gandarīts par sava darba veikumu, tas dod motivāciju neapstāties, bet turpināt darboties. Tāpēc gribu pateikt lielu paldies visiem tiem cilvēkiem, kas atbalstīja manas idejas un palīdzēja tas arī īstenot. Tāpat kā daudziem citiem Latvijas augstskolu Datorikas maģistra darbu konkursa stipendijas ieguvējiem, arī man tas šķiet liels gods, ka esmu ieguvis šo atbalstu.”