Daiga Kuzmane

Studē: LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte, Angļu valodas skolotāja.
Hobiji: Zīmēšana, literatūra.
Raksturo: Mērķtiecīga un dzīvespriecīga topošā angļu valodas skolotāja. Esmu pilnībā pārliecināta, ka darbs kombinācijā ar pozitīvu domāšanu vienmēr dos rezultātus.
Moto: Kad sirds zina, ko grib, kājas pašas aiznesīs.

Daiga Kuzmane absolvējusi Rēzeknes Valsts ģimnāziju. Par savu ceļu uz LU un stipendiju stāsta:

„Izvēlējos studēt tieši LU, jo tā ir vieta, kur esmu droša, ka saņemšu kvalitatīvas un konkurētspējīgas zināšanas un prasmes. Esmu dzirdējusi ļoti labas atsauksmes par šo izglītības iestādi, ka arī novērtēju to, ka mācoties šeit, paveras ļoti plašas iespējas sevis attīšanai arī citās sfērās.

Iespēja iegūt stipendiju "Ceļamaizes" bija vēl viens iemesls, lai izdarītu izvēli ar labu LU. Pirmkursniekiem netiek piedāvāts īpaši plašs stipendiju klāsts, tomēr šobrīd iespēja iegūt materiālu palīdzību ir nepieciešama ļoti daudziem, tostarp arī man. Tas dod iespēju uzsākt studijas tieši tur, kur vēlamies, nevis tur, kur dzīve mūs piespiež, kā arī ļauj pilnīgāk nodoties studijām, tāpēc iegūt kvalitatīvāku izglītību.

Stipendijai pieteicos, jo sekmes atbilda prasībām, turklāt līdz tam biju guvusi vērā ņemamus sasniegumus jomā, kurā grasījos studēt. 11.klasē izcīnīju 1.pakāpes diplomu valsts zinātniski pētnieciskajā konferencē angļu valodas sekcijā. Esmu arī sabiedriski aktīva, uzņēmīga un mērķtiecīga. Man ļoti patīk Z.Mauriņas teiktais: Sapņi rada realitāti. Esmu pilnīgi pārliecināta, ka tas tā patiešām ir. Ja zinām, ko īsti gribam, tad esam spēruši lielu soli pretī savu ieceru realizācijai. Tāpēc esmu ļoti pateicīga tiem cilvēkiem, kuru sirdīs ir tik daudz labestības un gaišuma, ka viņi spēj atrast laiku, enerģiju un, protams, līdzekļus, ko ziedot, lai nesavtīgi palīdzētu citiem.

Līdzšinējā sadarbībā ar LU Fondu esmu iepazinusi ļoti pretimnākošus un atsaucīgus cilvēkus, kas tajā pašā laikā ir arī prasīgi un gaida no stipendiātiem lielu darbu un atbildīgu rīcību, tāpēc ceru, ka spēšu attaisnot cerības.”

2014. gadā Daiga aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Personiskā mācīšanās vide mācīšanās mācīties prasmju pilnveidei angļu valodas stundās 12. klasē".