Valters Bogorads

Studē: LU Ķīmijas fakultāte, Ķīmija.
Hobiji: Zveja, futbols un kāršu spēlēšana.
Raksturo: Vienkāršs cilvēks, kurš uz lietām skatās ar vieglu ironiju un cenšas atrast pozitīvo arī sliktajos notikumos.
Moto: Sakod zobus un pārvari grūtības!

Valters Bogorads absolvējis Salacgrīvas vidusskolu. Par savu ceļu uz LU stāsta:

„Par LU Fonda stipendiju pastāstīja klases audzinātāja, pēc tam arī Salacgrīvas pilsētas bibliotēkā. Nekavējoties nolēmu pieteikties, jo atbildu izvirzītajiem kritērijiem. Tomēr šaubījos, vai iegūšu stipendiju, jo sapratu, cik daudzi topošie studenti uz to kandidē. Turklāt intervijas laikā biju diezgan satraucies un bieži pārteicos. Tāpēc prieks par pozitīvo ziņu bija divtik liels. Brīdī, kad izlasīju e-pastu, ka esmu ieguvis stipendiju, sajūsmā izsaucos tik skaļi, ka to droši vien dzirdēja puse pilsētas. Tas bija milzīgs atvieglojums, jo sapratu, ka tagad man būs arī finansiālais pamats zem kājām. Bez šī atbalsta man būtu grūti.

Varu tikai vēlreiz pateikties cilvēkiem, kuri ziedo savus līdzekļus pilnīgi nepazīstamiem jauniešiem, kuri vēlas iegūt izglītību. Mecenātismam ir milzīga nozīme, jo daudziem studentiem nav pietiekami daudz naudas, lai mācītos un dzīvotu Rīgā. Iespējams, ka bez stipendijas daudzi nemaz neturpinātu studijas. Turklāt stipendija ir arī morāls atbalsts, tā liek mācīties cītīgāk, lai attaisnotu izrādīto uzticību.”

2013. gadā Valters aizstāvējis bakalaura darbu par tēmu "Bioloģiski aktīvo savienojumu saturs rudzu graudos un to pārstrādes produktos" un 2015. gadā maģistra darbu par tēmu "Hromatogrāfijas metodes izstrāde un validācija bromheksīna piemaisījumu noteikšanai Bromheksīna sīrupā ar augsti efektīvo šķidruma hromatogrāfijas metodi".