Anna Soļima

Studē: LU Humanitāro Zinātņu fakultāte, Krievu filoloģija.
Hobiji: Mācīšanās, lasīšana, dzejas un prozas sacerēšana, tulkošana, zīmēšana, literāro darbu ilustrēšana, filosofija, vēsture, mitoloģija, aviācija, kosmoss.
Raksturo: Ļoti pretrunīga, daudzpusīga, radoša un optimistiska personība, mērķtiecīga, atsaucīga, izpalīdzīga un aktīva.
Moto: „Stipram būt, uzvarēt.” (Rainis)

Rīgas Krievu vidusskolas absolvente Anna Soļima par savu ceļu uz LU un stipendiju stāsta:

„Ģimenē esmu vecākais bērns. Pēc tautības esmu krieviete, bet tēvs ir baltkrievs, vectēvs - latvietis. Skolā iestājos sešu gadu vecumā, ļoti labi mācījos, četru mācību gadu vielu pabeidzu divu gadu laikā, tāpēc esmu jaunāka studente mūsu grupā.

Izvēlējos studēt krievu filoloģiju, jo gribu dziļāk izzināt dzimto valodu, prast precīzi tulkot, labāk rakstīt dzeju un prozu. Skolā rakstīju dažus zinātniski pētnieciskos darbus. Kaut dzīve nav viegla, man patīk nevis žēloties, bet cīnīties par savu laimi un sapni pēc zināšanām un interesanta darba. Ceru būt vajadzīga cilvēkiem.

Mācīties LU ir ļoti interesanti un aizraujoši! Katru dienu uzzinu kaut ko jaunu, vajadzīgu, iepazīstos ar jaukiem cilvēkiem. Pateicoties stipendijai, varēšu piepildīt sapņus - izcili apgūt krievu valodu un literatūru, lai kļūtu par tulkotāju un dzejnieci, un mācīties par lidotāju, vismaz amatieru līmenī! Izvēlējos LU, jo tā ir vienīga vieta Latvijā, kur varu kļūt par profesionālu krievu filoloģi.

Par stipendiju „Ceļamaize” pastāstīja viena no manām mīļākām skolotājām. Domāju, ka ieguvu šo stipendiju tāpēc, ka mērķtiecīgi tiecos pēc izglītības - manu mērķtiecību pamanīja. Manuprāt, mans īpašais šarms un „rozīnīte” ir kreatīvisms, mērķtiecība, daudzpusība, optimisms, atsaucība un atklātība. Gribu pateikt milzīgu paldies visiem, kuri palīdzēja iegūt stipendiju!”