Ieva Jonaite

Studē: RTU Transportmašīnu tehnoloģiju institūta profesionālā maģistra studiju programmā „Transporta sistēmu inženierija”.
Hobiji: Viss par un ap dejošanu, latviešu tautas kultūras mantojums, aktīvā atpūta u.c.
Raksturo: Patriotiska, neatlaidīga un avantūristiska optimiste.
Moto: Viss lielais slēpjas mazajā.

Kristapa Morberga inženierzinātņu stipendijas ieguvēja Ieva Jonaite par sevi stāsta:

„Attīstība un sevis pilnveidošana vienmēr ir bijis mans galvenais dzinējspēks. Nekad neesmu baidījusies izaicināt savas spējas. Vairākkārt no līdzcilvēkiem esmu dzirdējusi komentārus: „Trakā, tev bail nav? Vai maz zini, ka tas nav tik vienkārši?” Tā kā esmu neglābjama optimiste, pasmaidu un saku: „Nu, nekas, tad jau redzēs!” Protams, ne vienmēr nokļūstu īstajā vietā, bet tad vismaz zinu – tas nav domāts man.

Esmu pabeigusi Draudzīgā Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāziju komercnovirziena klasi, tad gadu pavadījusi Panamā kā AFS apmaiņas programmas dalībniece un studēju Panamas universitātē. Pēc atgriešanās Latvijā iestājos RTU materiālu tehnoloģiju un dizaina programmā, bet maģistrantūras studijas uzsāku transporta sistēmu inženierijas programmā. Šobrīd aktīvāk iesaistos zinātniskajā darbā un gatavojos rakstīt maģistra darbu par ļoti interesantu tēmu saistībā ar bezpilota lidaparātu izmantošanas iespējām Latvijas tautsaimniecības uzdevumu risināšanai.

Pateicoties vecāku mantojumam, līdzcilvēku atbalstam un savai neatlaidībai, esmu nonākusi tur, kur šobrīd esmu.

Pieteikties dižmecenāta Kristapa Morberga stipendijai ierosināja institūta darbinieki. Sākotnēji neloloju lielas cerības, jo stipendiātu skaits ir ļoti mazs salīdzinājumā ar visu RTU studentu saimi, tāpēc vēl jo vairāk manas kandidatūras apstiprināšana apliecina milzīgu atzinību!

Būt Kristapa Morberga stipendiātei ir liels gods un vienlaicīgi arī atbildība.

Paldies visiem, kas palīdzējuši man kļūt par vienu no šā īpašā pagodinājuma īpašniekiem.”