Ginta Garkāje

Studē: LU Datorikas fakultātes datorzinātņu bakalaura programma.
Hobiji: Bridžs, slēpot, braukt ar skrituļslidām.
Raksturo: Mērķtiecīga, ar pozitīvu attieksme pret dzīvi, patīk īstenot jaunas, inovatīvas idejas.
Moto: Some men see things as they are and ask why. Others dream things that never were and ask why not. (Roberts Kenedijs)

Kristapa Morberga stipendiāte Ginta Garkāje par sevi stāsta:

„Manā iecienītajā hobijā – bridža komandu turnīros – parasti pēcspēles analīzē skaita ne tikai iegūto un zaudēto, bet arī neiegūto (zaudētās iespējas), kas it kā nemaz nav ietekmējis rezultātus. Manuprāt, līdzīgi jāskatās uz iespējām dzīvē. Kopš studiju sākuma, izmantodama visas iespējas, esmu piedalījusies vairākos papildus kursos, konkursos un pieteikusies stipendijai. Ne visur man veicās, bet, paldies sakot saviem pasniedzējiem – asoc. prof. Jurim Smotrovam un prof. Rūsiņam Mārtiņam Freivaldam – par rekomendācijas vēstulēm, esmu pievienojusies Kristapa Morberga stipendiātu sarakstam.

Vēlmi piedalīties konkursos un papildus kursos veicināja veiksmīga studiju izvēle. Izvēlējos informāciju tehnoloģiju nozari, kas interesējusi jau no mazotnes; universitāti, kas piedāvā plašas iespējas; un fakultāti ar ļoti atsaucīgiem pasniedzējiem. Savas fakultātes pasniedzēju lekcijas sāku klausīties jau vidusskolā, sestdienās apmeklējot matemātikas nodarbības, kuru tematika bija olimpiāžu uzdevumi.

Problēmu risināšana man vienmēr likusies saistoša ne tikai matemātikā, bet arī programmēšanā. Beidzot vidusskolu, ne mirkli nešauboties, pieteicos studēt man piemērotākajā universitātē Latvijā ar datorzinātņu novirzienu un augstākās matemātikas lekcijām. Šī izvēle ir nesusi tikai pozitīvus rezultātus, tāpēc mērķis ir turpināt mācības šinī fakultātē un pabeigt ne tikai bakalaura studijas, bet arī maģistrantūras un doktorantūras studiju programmas.”

2014. gadā Ginta aizstāvējusi bakalaura darbu par tēmu "Mūsdienu tiešsaistes latviešu valodas normalizācija un emocionālās nokrāsas automatizēta analīze" un turpina studijas maģistrantūrā.