Juris Baldunčiks

Studē: LU Ekonomikas un vadības fakultātes vadības zinību bakalaura programma.
Hobiji: Basketbols, futbols, video filmēšana un montāža, ģitārspēle.
Raksturo: Mērķtiecīgs, komunikabls jaunietis, kuru interesē viss jaunais un inovatīvais apkārt.
Moto: Mūžu dzīvo, mūžu mācies.

Kristapa Morberga stipendiāts Juris Baldunčiks par sevi stāsta:

„Varu teikt, ka aizraušanās ar uzņēmējdarbības vadību un biznesu sākās jau vidusskolā. Šajā laikā aktīvi, ar panākumiem piedalījos „Junior Achievement” rīkotajos turnīros uzņēmējdarbības simulācijas spēlē „MESE”, kā arī guvu neatsveramu praktisku pieredzi, dibinot un vadot skolēnu mācību firmu. Šī pieredze, kā arī lielisks mentorings no skolotāju puses, bija galvenie iemesli, kāpēc izvēlējos studēt vadības zinības LU Ekonomikas un vadības fakultātē.

Studiju laikā esmu pilnveidojis sevi gan akadēmiskajās zināšanās, gan arī gūstot praktisko pieredzi un papildinot savu kompetenci, piedaloties dažādās ārpus studiju aktivitātēs. Manā skatījumā šo trīs elementu līdzāspastāvēšana ir svarīga pilnvērtīgai studenta profesionālajai attīstībai. Tieši tāpēc man ir patiess gandarījums iegūt šo stipendiju, jo uzskatu, ka tas ir sava veida novērtējums manai profesionālajai izaugsmei šo gadu laikā.

Šis man ir pēdējais mācību gads bakalaura studiju programmā, un šogad vēlos izstrādāt spēcīgu un profesionālu bakalaura darbu, pētot Latvijas nacionālo inovāciju sistēmu, kā arī paralēli iesaistīties projektos, kas saistīti ar manu tālāko profesijas izvēli un svešvalodu zināšanu pilnveidošanu.

Varu teikt, ka ilgtermiņā nekas cits man nesagādātu lielāku profesionālo gandarījumu kā darbavietu radīšana un savu iegūto zināšanu tālāka nodošana citiem. Noteikti vēlos uzsākt uzņēmējdarbību, tādējādi arī stiprinot Latvijas ekonomiku, kā arī tālāk pilnveidot savas zināšanas visos akadēmiskajos līmeņos.

Šīs stipendijas iegūšana ir kā spēcīgs ceļavējš manu nosprausto mērķu sasniegšanai, tāpēc vēlos izteikt savu pateicību LU Fondam un paust visdziļāko cieņu Kristapa Morberga piemiņai par man uzticēto godu. Lai arī kur mani aizvestu dzīves ceļi, mans Alma mater vienmēr būs LU. Ticu, ka spēšu veidot izcilu atgriezenisko saiti, kļūstot par LU Fonda Kristapa Morberga stipendijas vēstnieku.”

2012. gadā Juris aizstāvējis bakalaura darbu par tēmu "Inovāciju difūzija un tās prognozēšana e-parakstam Latvijā" un 2015. gadā maģistra darbu par tēmu "Spēļu elementu(gamification)un kolektīvās inteliģences (crowdsourcing) izmantošana mārketingā, to pielietošanas iespējas Latvijā".